Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev reageert met knipoog op aanklacht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev reageert met knipoog op aanklacht

13 maart 2013 om 16:23

AB InBev heeft met een knipoog gereageerd op de beschuldigingen dat een aantal van hun bieren zouden zijn aangelengd met water.

AB InBev
Bieren van AB InBev
Bud bier logo

Aanklacht

Eind februari hebben een aantal Amerikaanse consumenten een aanklacht ingediend tegen AB InBev omdat volgens hen een aantal bieren, waaronder Budweiser, vlak voor het bottelen zouden worden aangelengd met water.

Deze informatie zou, volgens de advocaat van een van de aanklagers, komen van voormalig werknemers van de brouwerij. Zij beweerden dat zij dit met eigen ogen hadden gezien en dat een flesje Budweiser geen 5% maar 4% alcohol bevat.

Lees ook

Reactie

De eerste reactie in de pers van een woordvoerder van AB InBev was al gelijk dat het bericht "volkomen vals" zou zijn. Maar om de kou toch helemaal uit de lucht te halen, is er in Amerika een landelijke advertentiecampagne op poten gezet waarin AB Inbev nogmaals gereageerd. Ditmaal met een dikke knipoog!

In de advertentie wordt verwezen naar een donatie van 71 miljoen blikjes drinkwater die de grootste brouwerij ter wereld heeft gedaan aan verschillende hulporganisaties. Hierboven prijkt de tekst: "Ze hebben vast één van deze blikjes getest.", met een afbeelding van het gedoneerde blikje drinkwater.

Op deze manier laat AB InBev niet alleen zien dat ze enorm zeker zijn van hun zaak, maar geven ze er ook nog eens een positieve draai aan door ruchtbaarheid te geven aan hun bijdrage aan goede doelen.

Cookie instellingen