Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jupiler Force mislukt: AB InBev staakt de productie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev stopt met Jupiler Force

02 juli 2014 om 14:47

AB InBev heeft de productie van het alcoholvrije Jupiler Force stopgezet. Jupiler Force is eigenlijk geen bier maar een frisdrank. In België wordt het nauwelijks verkocht en daarom zal het zeer snel uit de schappen verdwijnen.

Jupiler Force stopt productie
Jupiler bier
Jupiler

Alcohol vrij bier wordt in Nederland steeds meer gedronken, maar in België is het drankje Jupiler Force een grote mislukking. De productie is nu door AB InBev stopgezet. Enkel de laatste voorraden in de winkels worden nog verkocht.

Jupiler Force

Blikjes Jupiler ForceJupiler Force is een alcohol vrije frisdrank van Jupiler. Zelfs het Jupiler NA dat ook bijna alcoholvrij is komt niet in de buurt van de Jupiler Force, want tenslotte blijft Jupiler NA een bier en smaakt het ongeveer zoals een pilsje, er zit alleen geen alcohol in. 

AB InBev lanceerde Jupiler Force in het voorjaar van 2011. De brouwer geloofde sterk in het alcoholvrije alternatief voor Jupiler, de Belgische marktleider in pils. Het topmanagement dronk Jupiler Force tijdens de algemene vergadering van de aandeelhouders in 2012. CEO Carlos Brito liet zich in die weken graag fotograferen met het drankje.

Lees ook

AB InBev staakt productie Jupiler Force

Een jaar na de lancering heette het dat de drank "een langetermijnproject" was, maar begin april dit jaar, bij de bekendmaking van de jaarcijfers 2013, werd gemeld dat Jupiler Force geen succes was.

De productie is nu stopgezet. Enkel de laatste voorraden in de winkels worden nog verkocht. "Het succes bleef beperkt. Jupiler Force loste de interne doelstellingen niet in", zegt Natacha Schepkens van AB InBev.

De website www.jupilerforce.be bestaat al niet meer, bezoekers worden direct doorverwezen naar de algemene website van Jupiler met een grote foto van een aantal Rode Duivels.