Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev verkocht 25 miljoen hectoliter bier minder

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev verkocht 25 miljoen hectoliter bier minder

30 juli 2020 om 13:56

De grootste brouwerij ter wereld, AB InBev, is flink geraakt door de coronacrisis. Het moederbedrijf van o.a. Corona, Leffe en Jupiler verkocht veel minder bier.

AB InBev Bieren
Corona bier
Corona Logo

Veel minder bier verkocht

De brouwerij maakte vandaag zijn halfjaarcijfers en de cijfers over het tweede kwartaal bekend. Ten gevolge van de lockdowns in verschillende landen verkocht AB InBev 25 miljoen hectoliter bier minder dan in het tweede kwartaal van 2019. Vooral in april (-32,4 procent) en in mei (-21,4 procent) liepen de verkopen sterk terug. Opvallend genoeg kwam de verkoop in juni hoger uit dan in dezelfde periode vorig jaar (+0,7%). De totale verkopen in het tweede kwartaal kwamen uit op -17,1 procent.

Corona Bier

Al in maart werd bekend dat het bier Corona zou lijden onder het gelijknamige virus. Op enig punt in de coronacrisis werd zelfs gesproken van een naamsverandering naar Coronita. Nu geeft AB InBev geen specifieke cijfers over de verkoop van het Corona merk. Wel meldt het bedrijf dat haar drie mondiale merken (Stella Artois, Corona en Bud) gezamenlijk wereldwijd 16,6 procent minder werden verkocht in het tweede kwartaal.

Lees ook

Corona bier

Omzet en winst

De omzet kwam in het tweede kwartaal uit op 10,3 miljard dollar (8,75 miljard euro). De winst bedroeg 921 miljoen dollar. Dat was minder dan de helft van de 2,3 miljard dollar van dezelfde periode vorig jaar.