Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Corona bier lijdt onder het coronavirus

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Corona bier lijdt onder het coronavirus

02 maart 2020 om 15:18

Het moederbedrijf van het biermerk Corona ondervindt negatieve gevolgen van het coronavirus. De uitbraak van het virus heeft voor de brouwer tot een verlies in de eerste twee maanden van 2020 geleid.

Corona bier
Bieren van AB InBev
Corona bier

Lagere bierverkoop AB InBev

Het coronavirus is niet alleen een gevaar voor de volksgezondheid, maar heeft ook impact op de bierverkoop van de grootste brouwerij ter wereld AB InBev. De uitbraak van het virus viel samen met het Chinese Nieuwjaar. De vraag naar Corona bier was in deze feestelijke tijd in China flink lager. Ook bijvoorbeeld in de VS blijkt dat 38% van de bierdrinkers Corona bier links laat liggen

In de eerste twee maanden van 2020 meldt de eigenaar van Corona (AB InBev) 285 miljoen dollar minder omzet. Over de gehele linie houdt het bedrijf rekening met een daling van het bedrijfsresultaat van ongeveer 10 procent in het eerste kwartaal. 

Corona bier reclame

Lees ook

Scenario als bij Ayds?

De vraag is of eenzelfde scenario op de loer ligt voor Corona bier als voor Ayds in de jaren 80. Ayds was een merk dat snoepjes verkocht die als eetlust onderdrukkers werkten. Het was een zeer succesvol product tot in het midden van de jaren tachtig. Het publieke bewustzijn van de ziekte AIDS zorgde voor problemen voor het merk vanwege de fonetische gelijkenis van de namen en het feit dat de ziekte enorm gewichtsverlies bij patiënten veroorzaakte. Hoewel de verkoop aanvankelijk niet werd beïnvloed, werd het merk uiteindelijk uit de handel genomen.

Eind januari toen het coronavirus net bekend was geworden werden er al allerlei grappig bedoelde memes geplaatst met Corona bier in combinatie met het virus

Update over Amerikaanse Corona consumptie

Het nieuws dat 38% van de Amerikanen geen Corona meer koopt door de uitbraak van het coronavirus blijkt onjuist. Veel media berichtten over deze opmerkelijke uitkomst van een onderzoek, maar het is een misinterpretatie van de data. Het blijkt dat 38% van bierdrinkende Amerikanen in het onderzoek geen Corona koopt, onafhankelijk van het virus.

Wist je dat Corona bier erg populair is (of was?), ondanks dat de meeste bierliefhebbers het op ratingsites lage cijfers geven. Bekijk alle actuele Corona aanbiedingen.

Cookie instellingen