Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev wint prijs voor energieverbruik

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev wint prijs voor energieverbruik

04 april 2013 om 11:31

Brouwer AB InBev heeft  een erkenning gekregen voor haar inspanningen om het elektriciteitsverbruik van hun verlichting te verminderen. De Belgische brouwerij kreeg van de Europese Commissie een GreenLight Award 2013.

De grootste brouwerij ter wereld, AB InBev, is zeer maatschappelijk verantwoord bezig! De Europese Commissie wil bedrijven binnen Europa bekronen voor hun inzet voor het besparen van energie door middel van de installatie van energie-efficiënte verwerkingstechnologie.

Lees ook

Besparing

De Belgische brouwerij slaagde erin om het energieverbruik het afgelopen jaar te verlagen met 73%. AB InBev heeft, dankzij vijf verlichtingsprojecten in de brouwerijen, ervoor gezorgd dat er 664 MWh energie bespaard werd. Dat is vergelijkbaar met het jaarlijks verbruik van meer dan 220 huishoudens.

Hoegaarden

Ook in de vestiging in Hoegaarden werden projecten uitgevoerd in de verpakkingshal en logistieke zones om de verlichting te vernieuwen en te verbeteren. De klokarmaturen werden vervangen voor tl-armaturen die je kan dimmen of door led-spots met bewegingssensors. Dit alles brengt een energiebesparing tussen de 60% en de 80% met zich mee!

Cookie instellingen