Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Accijns op bier per 1 januari 2009 nog hoger

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Accijns op bier per 1 januari 2009 nog hoger

24 december 2008 om 14:28

Per 1 januari 2009 zal de overheid nog meer accijns gaan innen op bier. Het is dus zaak om nu nog even snel wat kratten in te slaan.

Accijns op bier per 1 januari 2009 nog hoger

De accijnsverhoging was al aangekondigd in het regeerakkoord. De regering hoopt zo alcoholmisbruik door jongeren terug te dringen. Met de maatregel verwacht het kabinet tweehonderd miljoen euro extra binnen te halen. 

Op dit moment zit er op een flesje bier 9 cent accijns en volgens het van plan gaat dit 11 cent worden (een verhoging van 22%). Dit zou dus betekenen dat je voor een kratje bier bijna 48 eurocent méér gaat betalen. Voor een heel krat bier van 24 flesjes betaal je dan maar liefst 2,35 Euro aan accijns!

Opvallend is trouwens dat de accijnzen op (bij jongeren) populaire mixdrankjes en sterke drank niet omhoog gaat. Mixdrankjes en sommige sterke drank is vaak bij de jeugd populair omdat deze kids nog geen (bitter) biertje lusten.

 

Lees ook

Land

 

Accijns per krat bier

Nederland

€ 2,35

 

België

 € 1,48

Duitsland

€ 0,68

 

Winkeliers in de grensstreek vrezen grote omzetverliezen nu per 1 januari de accijnzen op bier worden verhoogd. De middenstanders zijn niet zozeer bang voor een dalende verkoop, maar vooral voor de bijkomende negatieve gevolgen van biertoerisme. De kans is groot dat consumenten niet alleen voor hun goedkope biertje de grens over trekken, maar daar ook meteen andere boodschappen doen.

In ieder geval reden genoeg om in 2008 nog even flink in te gaan slaan en elke week weer in de gaten houden welk bier waar in de reclame is!

Cookie instellingen