Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Alfa Edel Pils wint wereldwijd 6 prijzen in de categorie pils

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Alfa Edel Pils wint wereldwijd 6 prijzen in de categorie pils

06 december 2019 om 11:20

Alfa Edel Pils heeft wereldwijd 6 prijzen gewonnen in de categorie pils. Alfa heeft prijzen gepakt bij onder andere de Dutch Beer Challenge en de U.S.A. Beer Rating.

Alfa in de prijzen
Alfa Edel Pils
Alfa  Brouwerij

Alfa Edel Pils wint wereldwijd 6 prijzen in de categorie pils

Het bewijs dat de naam Edel Pils niet zomaar gekozen is. Al 149 jaar is Alfa zich bewust van het feit dat ze het allerbeste bier maken. ''Daarom noemen we ons pils; Edel Pils''. Dit jaar krijgt Alfa dan ook erkenning van nationale en internationale bierkenners tijdens de meest gerenommeerde bier competities. Alfa bier belandde in 2019 maar liefst negen keer in de top 3! Alfa Edel flesje

Als Alfa net is bijgekomen van de vorige prijzen, is het deze week weer raak! Zilver voor Edel Pils en goud voor Krachtig Dort bij de European Beer Challenge.

Lees ook

Erkenning

''Elke dag brouwen wij met passie bier van de hoogste kwaliteit en met een rijke smaakbeleving. Dit doen we al sinds 1870, zonder ooit concessies te doen aan het brouwproces en de ingrediënten. De lovende woorden over Alfa Bier door een gerenommeerd panel van internationale bierkenners, maken ons dan ook heel trots. Wij zien dit als een belangrijke erkenning voor onze traditionele en ambachtelijke manier van bierbrouwen.''

Manier van brouwen

Het bier is een natuurproduct, waarbij tientallen factoren een belangrijke rol spelen in de uiteindelijke kwaliteit. Het gaat daarbij niet alleen om het zorgvuldig selecteren en verwerken van grondstoffen zoals ons gecertificeerd bronwater, maar ook alle andere stappen in het proces zijn belangrijk. Van de juiste temperaturen van het brouwproces, de lange lageringsduur tot het bottelen. De mooie complimenten van de vakjury zijn daarom een extra stimulans voor Alfa. Het bewijst dat Alfa constant een hoge kwaliteit levert. Dat is waar ze bij Alfa Bier altijd naar streven. En dat lukt Alfa. Al bijna 150 jaar lang.

Prijzen 2019

Edel Pils: brons - Dutch Beer Challenge - april 
Edel Pils: zilver - London Beer Competition - mei 
Edel Pils: zilver - U.S.A. Beer Rating 7- augustus 
Edel Pils: goud - World Beer Awards - augustus 
Krachtig Dort: zilver - U.S.A. Beer Rating - augustus 
Krachtig Dort: goud - World Beer Awards - augustus 
Edel Pils: goud - Brussels Beer Challenge - november 
Edel Pils: zilver - European Beer Challenge - december 
Krachtig Dort: goud - European Beer Challenge - december