Alfa Edel Pils

Alfa Edel Pils

Alfa logo
Brouwerij Alfa Brouwerij
Land Nederland
Gebrouwen sinds 1870
Soort Pils
Alcohol 5%
Gisting Ondergisting
Kleur Blond
Drink temperatuur 7-8 °Celsius
Stamwortgehalte 12.00
Website alfa-bier.nl
Meer Alfa

Alfa Edel Pils kopen

Alfa Edel Pils is online te koop bij:

Smaak & beschrijving

Alfa Edel pils heeft een hoppige smaak, uitvloeiend naar een licht bittere opdrogende nasmaak.

Eigen bron

De huidige brouwerij is gevestigd in een fraaie hoeve, gelegen op één van de meest schilderachtige plaatsen van Nederland en slechts bereikbaar via kronkelige 'berg-weggetjes'. Deze locatie is niet bij toeval gekozen: in de nabije omgeving van de brouwerij ontspringt een bron op een diepte van 152 meter uit de kiezel-, krijt- en mergellagen. Uit deze bron komt zacht en zeer zuiver water voort, dat zonder voorbewerking voor het brouwen van het bier gebruikt kan worden. Een bijzondere eigenschap van het bronwater is dat het nitraatgehalte dusdanig laag is dat het praktisch niet kan worden gemeten. Deze waterbron levert al sinds de oprichting in 1870 het water voor het brouwproces. Op 22 maart 1995 werd de bron officieel erkend door het Nederlandse Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur en voldoet hiermee aan de strenge bepalingen van het Natuurlijk Mineraal- en Bronwater-besluit. De bron is niet alleen één van de slechts 10 erkende bronnen die Nederland rijk is, maar tevens de enige officiële bron in Nederland waarvan het water gebruikt wordt voor de bereiding van bier. Uit de bron mag jaarlijks slechts een beperkte hoeveelheid water worden gewonnen. Om deze hoeveelheid te kunnen controleren maakt de brouwerij gebruik van genummerde sluitzegels. Met een aangepaste etiketteermachine worden de nummers met behulp van een speciale lasertechniek op de sluitzegels aangebracht.

Oprichting

De Alfa Brouwerij is in 1870 opgericht door Joseph Meens in de heuvels van het Zuid-Limburgse Thull. Alfa is één van de weinige brouwerijen in Nederland die nog geheel zelfstandig te werk gaat, en is niet afhankelijk is van een groot concern.

Slogan

Alfa is heel trots dat het bier uit uit Limburg komt, daarom gebruiken zij de Slogan: Het bier uit Limburg!

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken Pilsener

Gebruik nu de Biertegoed app!
Heineken promoot met deze reclame hun Biertegoed app. Het is lekker vertoeven buiten en er zijn genoeg plekken om te genieten van een vers getapt Heineken biertje.

Meer reclames van Heineken Pilsener

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!