Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Alfa peinst er niet over om alcoholvrij bier te lanceren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Alfa peinst er niet over om alcoholvrij bier te lanceren

03 juli 2019 om 11:20

Bier is een traditioneel en ambachtelijk product en bij de bereiding komt op natuurlijke manier alcohol vrij. Volgens Alfa hoort dat dus in bier en zij vinden dat daar geen concessies aan mogen worden gedaan.

Alfa Limburgse familibrouwerij logo
Alfa logo
Alfa 0.0 bidon, alcoholvrij Alfa bier is hun bronwater

Alcoholvrij bier hype

Alcoholvrij bier is het snelst groeiende biersegment in Nederland en ook in Duitsland wordt vaker voor alcoholvrij bier gekozen. De Alfa Brouwerij uit Schinnen neemt bewust geen deel aan de trend/hype van alcoholvrij bier. In een uitgebreid statement leggen zij uit waarom alcoholvrij bier niet in hun visie past.

Statement Alfa 

U kent ze wel al die hypes, elke week wel weer een nieuw type 0.0% of speciaal bier met een nieuw smaakje. Biertypes die zo 'speciaal' zijn, dat je er na één slok al helemaal klaar mee bent. 

Alfa bidon Wij doen hier bewust niet aan mee en blijven trouw aan ons bierbrouwersvak en familierecept. Bier is een traditioneel en ambachtelijk product en bij de bereiding komt op natuurlijke manier alcohol vrij. Dat hoort in bier en wij vinden dat daar geen concessies aan gedaan mogen worden.

Onze voorvaderen zouden zich alleen bij de gedachte al omdraaien in hun graf... En dat willen we die 3 generaties voorvaderen toch besparen. 

Lees ook

Bier moet verbroederen, moet de tongen losmaken en dat lukt je niet met 'limonade'. Als je om welke reden dan ook, toch geen alcohol wilt drinken, is er maar één optie: Alfa 0.0%, oftewel bronwater!

Bronwater is drinkwater dat wordt gewonnen uit een natuurlijke, onderaardse bron. In ons geval uit een watervoorraad op 152 meter diepte, afgeschermd door natuurlijke krijt- en mergellagen. Voor het maken van onze bieren is bronwater essentieel. Het bronwater dat wij gebruiken is 6000 jaar geleden als regenwater in de Eifel gevallen. Dit bronwater is zo zuiver dat het zonder enige correctie of behandeling rechtstreeks de brouwketel in gaat. 

Alfa Bidon

Tijdelijk krijg je bij een krat Alfa Edel Pils een bidon cadeau om extra te kunnen genieten van een lekkere Alfa 0.0! Ze zijn ook te koop in de webshop van de Alfa Brouwerij

Mocht je meer willen weten hoe dit traditionele familiebedrijf omgaat met de hypes van nu, dan wil de brouwerij dat graag toelichten. Neem dan contact met hen op.