Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

1ste bierspa van Nederland inmiddels een half jaar open

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Allereerste bierspa van Nederland inmiddels een half jaar in Twentse Ootmarsum

30 maart 2023 om 15:40

Othmar Bierbrouwerij in het Twentse Ootmarsum opende in juli 2022 de allereerste bierspa van Nederland. Dompel je onder in een bierbad en drink er natuurlijk een biertje bij.

Man en vrouw in de bierspa van Othmar
Veel mensen met bier in de hand in de bierspa in Ootmarsum
Othmar Bierspa binnen

Eerste bierspa van Nederland

Heerlijk dompelen in een geurend bad van warm water met hop-, gist- en moutextract, onder het genot van een vers getapt biertje. Klinkt misschien als een droom, maar in Ootmarsum is dit nu een half jaar werkelijkheid! Othmar Bierbrouwerij heeft 1 juli 2022 de eerste bierspa van Nederland geopend. En na een half jaar draaien kunnen ze al zeggen dat het een succes is!

Mannen en vrouwen proosten in de Othmar bierspa Tijdens een weekend in Tsjechië maakten eigenaren Dirk Heupink en Bart Nijhuis voor het eerst kennis met het fenomeen. “Dat is inmiddels een paar jaar geleden. We hadden niet verwacht dat het bezoeken van een bierspa zo’n leuke activiteit zou zijn”, vertelt Dirk. “Vrijwel meteen dachten we: wat zou het gaaf zijn om dit ook bij ons te realiseren”, vult Bart aan. Toch bleef het een tijdlang alleen bij dromen. “Tot we de ideeën voor een derde gebouw bij ons op het terrein toch concreter gingen maken, omdat het bleef knagen. Naast een hotel zou een bierspa een mooie toevoeging zijn aan Othmar én aan het toeristische Ootmarsum. En we hadden er de ruimte voor op ons terrein!

Onderscheidend

Om inspiratie op te doen bezochten de twee meerdere bierspa’s in Europa. “We merkten al snel dat veel van deze spa’s zich focussen op stellen en kleine groepen. 4 personen is vaak wel de max. Dat wilden wij anders doen”, zegt Dirk. “Bij ons is ruimte voor 2 tot 36 personen. Bier- en spaliefhebbers, maar eigenlijk gewoon voor iedereen. Het is een leuke activiteit voor vriendengroepen, collega’s, families. En natuurlijk ook voor stellen die de rust opzoeken. Je kunt dan bijvoorbeeld in ons hotel komen logeren, genieten van al het moois wat Ootmarsum te bieden heeft en ‘s avonds relaxen tijdens een bezoekje aan de bierspa. Een perfecte activiteit het hele jaar door.”

Ontspannen met en ín bier

bierbad wordt voorbereid bij Othmar In de spa kun je lekker ontspannen onder het genot van een Othmar-biertje. We hebben massagestoelen, hot tubs, sauna’s, stortdouches en dompelbaden. Alle stoffen die we in ons bier verwerken, zitten ook in de vorm van extract in het badwater. Denk dus aan hop, gist en mout. Goed voor de huid en het haar!” Naast alle wellness-faciliteiten beschikt de spa ook over een tap. Bezoekers kunnen die onbeperkt gebruiken. “Eén ding staat dus vast: je verlaat de bierspa als herboren”, lachen de twee.

Hotel

Ook met het hotel onderscheidt Othmar zich van anderen in de omgeving. “Alle kamers hebben een eigen specifiek ‘bier-thema’. Zo hebben we een Goud kamer, vernoemd naar een van onze bieren, Othmar Goud. In deze kamer zijn verschillende gouden details terug te vinden én is de badkamer bekleed met gouden tegels.” In totaal zijn er 12 hotelkamers, allemaal met eigen thema, kleuren en sfeer. “Gasten kunnen ‘s avonds een hapje eten bij Gasterij Oatmössche, een paar meter verderop. In de ochtend schuiven ze aan bij het ontbijt in het ‘proeflokaal’ van het hotel. En voor vertrek kunnen ze nog een souvenir halen in onze Othmar Shop. Een totale Othmar-beleving dus!

Opening

Inmiddels zijn het hotel en de bierspa een half jaar open en hebben ze al veel gasten mogen ontvangen. “Het was erg spannend in het begin, je weet natuurlijk niet hoe mensen gaan reageren op het fenomeen bierspa. Maar inmiddels kunnen we zeggen dat iedereen enorm enthousiast uit de bierspa komt en het echt een unieke ervaring vinden”, zegt Bart. Gasten kunnen een overnachting in het hotel en arrangementen in de bierspa boeken via www.othmar.eu.

Lees meer over de bierspa's in Tsjechië en Oostenrijk.

mannen proosten in de bierspa van Othmar

Cookie instellingen