Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Amerikaanse bierliefhebber wil alle Belgische bieren proeven

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Amerikaanse bierliefhebber wil Belgische bieren

13 juli 2011 om 12:07

De Amerikaan Andrew Stroehlein, woonachtig in Brussel bij onze zuiderburen, is een liefhebber van bier. Zo gek, dat hij alle 800 Belgische bieren wil proeven.

bier proeven

belgische vlag en bier Over alle bieren die hij proeft schrijft hij ook een korte blog op 40beersat40.blogspot.com. Ondertussen heeft Stroehlein al 400 bieren geproefd! Of dat alle bieren zijn weet hij zelf niet. Want er komen bieren bij en andere bier zijn soms juist niet meer verkrijgbaar. Er wordt dan gezegd dat de beste man meer dan 1.000 bieren moet drinken voordat hij alle Belgische bieren heeft gehad.

Lees ook

Stroehlein komt oorspronkeljk uit New Jersey en woonde een tijd in het toenmalige Tsjechoslovakije, de bakermat van het pilsbier. 8 jaar geleden verhuisde hij naar België. "In Tsjechië heb je pils, pils en nog eens pils. In België is er een ongekende variëteit aan bieren. Dat maakt België zo uniek. Maar het is me niet om de snelheid te doen, wel om het genot. Anders zou ik elke avond dronken zijn en dat is niet de bedoeling." Want in de meeste Belgische bieren zit veel meer alcohol dan in een normaal pils als Heineken of Grolsch. In een pilsener zit rond de 5% alcohol, zwaardere bieren lopen al gauw op naar het dubbele.

Cookie instellingen