Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Amerikaanse Brewers Association houdt virtuele proeverij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Amerikaanse Brewers Association houdt virtuele proeverij

27 januari 2021 om 15:18

Brewers Association organiseert in samenwerking met de Amerikaanse ambassade in Den Haag de eerste virtuele Amerikaanse bierproeverij voor Nederlandse bierprofessionals.

6 Amerikaanse bieren op een rij
Bier van Hoppin Frog Brewery
Alaskan Brewing Co. bier logo

Export Development Program

Export Development Program Brewers Association Vandaag organiseert het Export Development Program (EDP) van de Amerikaanse Brewers Association een virtuele proeverij in samenwerking met de Amerikaanse ambassade in Den Haag. Het is de eerste virtuele proeverij met ambachtelijke Amerikaanse speciaalbieren voor Nederlandse bierimporteurs, -distributeurs en media. 

Amerikaanse bierproeverij

De proeverij bestaat uit zes Amerikaanse ambachtelijke bieren van vijf verschillende brouwerijen die allemaal nieuw zijn op de Nederlandse markt.

De bieren worden vanuit de Verenigde Staten per luchtvracht vervoerd om de maximale versheid te leveren. De bieren zijn uitgedeeld aan deelnemers in Nederland die zich aansluiten bij de virtuele bierproeverij om samen te proeven en te leren over de brouwerijen en bieren samen met brouwerijvertegenwoordigers uit de Verenigde Staten. 

De volgende bieren worden gepresenteerd (in volgorde van de proeverij):

- Nebraska Brewing Co. - EOS Hefeweizen. Gepresenteerd door Paul Kavulak.
- Garage Brewing Co. - Mango Hefeweizen. Gepresenteerd door Allan O'Neill.
- Coronado Brewing Co. - Weekend Vibes DIPA. Gepresenteerd door Eddie Buchannon.
- Alaskan Brewing Co. - Alaskan Amber and SMaSH Galaxy DIPA. Gepresenteerd door Jon Blakley.
- Hoppin Frog Brewing Co. - Frogichlaus 2020. Gepresenteerd door Fred Karm.

Lees ook

Elke brouwerijeigenaar zal zijn/ haar bier(en) presenteren en uitnodigen tot gesprek over potentiële nieuwe distributiepartners in Nederland. Het virtuele evenement zal worden begeleid door Steve Parr, manager van het Brewers Association Export Development Program.

Virtuele bierproeverij

Amerikaanse bieren uit Alaska en Ohio Lotte Peplow, ambassadeur van Amerikaans ambachtelijk bier voor Europa van de Brewers Association zegt: 'Ondanks dat Covid-19 de horeca over de hele wereld decimeert, blijft de vraag naar kwaliteit, innovatieve en creatieve Amerikaanse ambachtelijke bieren van wereldklasse groeien. Nederland is een belangrijke handelsmarkt voor Amerikaans speciaalbier en de export naar Nederland groeide in 2019 met 79%. Het is qua volume nummer 8 van de totale exportmarkt en is nummer 3 van Europa. Nederland dient ook als toegangspoort tot de rest van Europa voor veel Amerikaanse ambachtelijke brouwerijen. Nu reizen niet op de agenda staat, faciliteren we een unieke kans voor leden van de Nederlandse bierindustrie om nieuwe en opwindende Amerikaanse ambachtelijke bieren te ontdekken vanuit de veiligheid van hun eigen huis. We willen de Amerikaanse ambassade in Den Haag bedanken voor hun hulp bij het organiseren van het virtuele evenement.' 

Lees ook het blog van Lotte Peplow over Amerikaanse hop overzee

De Brewers Association EDP wordt gefinancierd door een subsidie van het Amerikaanse ministerie van Landbouw en helpt op kwaliteit gerichte Amerikaanse ambachtelijke brouwers om kansen te identificeren voor internationale expansie en mediapromotie van hun bieren. Daarnaast lichten zij handelaren voor over de juiste behandeling, opslag en verwerking van Amerikaanse ambachtelijke bieren om de smaak tijdens de distributie te behouden. 

Het programma begon in 2004 met slechts een paar brouwerijen die bier naar het buitenland verscheepten en sindsdien is de export met 1400% gestegen tot een waarde van iets minder dan 70 miljoen dollar. 

Meer informatie

Meer informatie over het evenement is te vinden op: www.brewersassociaton.org.

Cookie instellingen