Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Antwerps Bolleke wordt Antwaarpse Pale Ale

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Antwerps Bolleke wordt Antwaarpse Pale Ale

09 februari 2015 om 14:27

Het Antwerpse bier De Koninck, in de volksmond het 'Bolleke', werd gerestyled: op het etiket lees je voortaan APA, voluit Antwaarpse Pale Ale.

Bolleke wordt APA
De Koninck
De Koninck

Bolleke wordt APA

De Antwerpse Stadsbrouwerij De Koninck heeft hun bier De Koninck, in de volksmond bekend als het 'Bolleke', een nieuw logo gegeven. Op het etiket staat voortaan APA, de afkorting voor "Antwaarpse Pale Ale". Met de nieuwe naam wil de brouwerij het type bier beter neerzetten.

Pale Ale

'Zo kunnen kenners en buitenlandse gasten het bier beter situeren als een Pale Ale', zegt een van de brouwers. Het nieuwe etiket kreeg nog enkele knipogen naar Antwerpen, zoals afbeeldingen van de haven en de kathedraal. De veranderingen passen in de marketingstrategie rond de producten van de brouwerij. 'Bolleke' als koosnaam wordt uiteraard behouden.

Lees ook

Vernieuwde brouwerij

Komende zomer gaat ook de vernieuwde brouwerij De Koninck open. De locatie wordt een soort van belevingsruimte. Naast bieren proeven kan je je laten rondleiden in het museum en ook een duik nemen in, bijvoorbeeld, de geschiedenis van 'Bolleke'.

Cookie instellingen