Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria Herfstbok 2021 gelanceerd | Limited Edition bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria Herfstbok 2021 gelanceerd

07 september 2021 om 08:29

Bavaria Herfstbok 2021 is gelanceerd. Elk jaar verrast Bavaria met een bokbier receptuur welke speciaal voor dat betreffende jaar is ontwikkeld. 

Bavaria Herfstbok 2021 gelanceerd
Bavaria brouwerij
Bieren van Swinkels Family Brewers

Jaarlijks een ander bokbier

Elk jaar verrast Bavaria, één van de biermerken van Swinkels Family Brewers, met een bokbier receptuur welke speciaal voor dat betreffende jaar is ontwikkeld. De Bavaria Herfstbok 2021 is verrijkt met gekarameliseerde roggemout, naast de vijf gebruikelijke moutsoorten. Dit geeft het bokbier een spannende en kruidige geur en sluit perfect aan bij de hinten van karamel en rijp fruit. Het eindresultaat is een toegankelijk bokbier: lichtzoet van smaak met het zoet-kruidige van gekarameliseerd roggemout op de voorgrond en de smaak van karamel en toffee op de achtergrond.

Vorig jaar is Swinkels Family Brewers gestart met het jaarlijks verrijken van de Bavaria Herfstbok met een nieuw of speciaal ingrediënt, geïnspireerd op de uniekheid van iedere oogst. Zo kan het bokbier keer op keer worden herontdekt, zonder de traditie uit het oog te verliezen. In 2020 werd er havermout aan de vijf gebruikelijke moutsoorten toegevoegd en dit jaar is er dus gekozen voor gekarameliseerde roggemout.

Lees ook

Gekarameliseerde roggemout

Emiel Hendrikx, meesterbrouwer Bavaria: “De gekarameliseerde roggemout die we dit jaar hebben toegevoegd aan de Bavaria Herfstbok geeft een absolute finishing touch aan het bier. We respecteren de historie van bokbier door niets aan de basis te wijzigen: het blijft een volmout bier met een klassieke ondergist. De toevoeging van het roggemout geeft het net een spannende twist: je ruikt de karamel, rijp fruit, vijgen en dadels. De Bavaria Herfstbok 2021 is een lichthoppig bier, lichtzoet en een beetje geroosterd, rond en vooral héél erg volwassen. Een heerlijke smaakmaker voor de herfst.

Beschikbaarheid Bavaria Herfstbok 2021

De Bavaria Herstbok 2021 is vanaf maandag 6 september te verkrijgen in de meeste supermarkten. Daarnaast is het bokbier dit najaar ook verkrijgbaar in horecagelegenheden.

Bavaria Bokbier 2021 banner