Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria introduceert jaarlijks een nieuwe herfstbok

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria introduceert jaarlijks een nieuwe herfstbok

08 september 2020 om 15:59

Bavaria viert elk jaar de herfst met een nieuwe special edition Herfstbok. De Herfstbok 2020 is een toegankelijk bokbier met havermout als speciaal ingrediënt.

Bavaria Herfstbok 2020 glas en flesje op tafel met op de achtergrond een akker en de mouterij
Bavaria Herfstbok 2020 logo
Bieren van Swinkels Family Brewers

Ieder jaar een special edition herfstbok

Bavaria introduceert een nieuw concept: de Special Edition Herfstbok. Vanaf deze herfst lanceert de Brabantse brouwer ieder jaar een nieuwe Herfstbok, die enkel dat jaar te verkrijgen is. Met als inspiratie de uniekheid van iedere oogst, werd het volgens Bavaria tijd om de consument elk jaar te verrassen met een kersverse Herfstbok. 

Bavaria Herfstbok 2020 sixpack Een bok specifiek gebrouwen voor dat jaar, steeds met een verrassend ingrediënt of mooie moutkeuze(s). De Herfstbok 2020 bijt het spits af, met havermout als aanvulling op de vijf standaard soorten mout. Het resultaat: een toegankelijk seizoensbier, met een subtiele hint van havermout en een soepele, bittere afdronk. Bavaria Herfstbok 2020 is sinds deze week te verkrijgen in de supermarkt en dit najaar in de horeca.

Lees ook

Kracht van brouwen en mouten

Bavaria is de enige bierbrouwer in Nederland met een eigen mouterij op het brouwerijterrein. De brouwer en mouter kunnen daardoor optimaal samenwerken en elkaar continu versterken. Dit unieke samenwerkingsverband resulteert in veelzijdige combinaties, waarbij de toevoeging van havermout in dit geval zorgt een warme, subtiele geur met tonen van karamel en rijp fruit. De smaak is lichtzoet, met het subtiele van havermout op de voorgrond en geroosterde mout en rood fruit op de achtergrond. De Herfstbok van 2020 zet de toon voor de komende jaren, waarin steeds een ander ingrediënt de hoofdrol zal spelen, geheel passend bij de oogst van het seizoen.

Meesterbrouwer Emiel Hendrikx: “Bij de overgang naar de herfst, waarbij de temperaturen dalen en de bladeren verkleuren, hoort de verschuiving naar wat robuustere bieren zoals bokbier. Vanaf dit jaar gaan we ons Bavaria bokbier jaarlijks een eigen signatuur meegeven. Bokbier kent een lange historie die we zeker respecteren, dus wijzigen we niets aan de basis: het blijft een volmout bier met een klassieke ondergist. De mouten en de hoppen maken echt de bok, dus ook bij deze special edition. Om de consument te blijven verrassen, geven we het bokbier vanaf nu elk jaar een leuke twist passend bij bokbier. De special edition 2020 is gebrouwen met havermout, naast de traditionele vijf gebruikte moutsoorten. Dit geeft het bier een extra dimensie: het zorgt voor een subtiele kruidige en moutige geur. In smaak geeft het een zachte, bijna romige rondheid. De havermout zorgt voor een perfect huwelijk met de vijf andere gebruikte mouten.”

Cookie instellingen