Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria mikt op verdubbeling omzet alcoholvrije bieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria mikt op verdubbeling omzet alcoholvrije bieren

04 april 2013 om 14:19

Bavaria hoopt in de komende vier jaar tijd de omzet van hun alcoholvrije 0,0% bieren te verdubbelen. 

Bavaria 0,0
Bavaria logo
Bavaria logo

Grondlegger alcoholvrij bier

Omdat Bavaria eind jaren 80 de grondlegger was van de alcoholvrije bieren is het met 67% marktaandeel de marktleider in deze categorie. Begin jaren 90 nam de consumptie van alcoholvrij bier   enorm toe, maar na de eeuwwisseling nam de verkoop weer af.

Lees ook

Bavaria heeft inmiddels de naam van hun alcoholvrije bieren veranderd van Malt naar 0,0% en probeert met bekende figuranten in reclames zoals Mickey Rourke en Charlie Sheen het segment weer onder de aandacht te krijgen. 

Alcoholvrij bier weer in tankstations

Tot 1997 mochten tankstations bier verkopen. Inmiddels is het verboden om zowel bier als alcoholvrij bier te verkopen in tankstations. Maar daar komt verandering in: alcoholvrij bier is binnenkort namelijk weer te vinden in de schappen van tankstations.

Inmiddels is de kopersgroep sterk verjongd en het assortiment drastisch uitgebreid met de smaken Wit, Rose, Lemon en de nieuwe vaandeldrager, de 0,0% Gold. Bavaria-directeur Peer Swinkels zegt ervan overtuigd te zijn dat alcoholvrij bier in deze tijd heel relevant kan zijn. Hij ziet breed kansen voor het witbier in de tankstations.

Cookie instellingen