Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria naar Duits Hof om merknaam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria naar Duits Hof om merknaam

22 november 2013 om 10:50

Bavaria stapt naar de hoogste rechter in het Duitsland, het Duits grondwettelijk hof. De brouwer wil namelijk ook onder eigen naam bier in Duitsland kunnen verkopen.

bavaria logo

Het is niet de eerste keer dat Bavaria naar de rechter stapt. Al eerder waren er problemen over de naam Bavaria. Zo klagen Beierse brouwers dat de merknaam misleidend zou zijn. Beieren wordt in veel talen, bijvoorbeeld in het Engels, Bavaria genoemd. Hierdoor zou de denkfout gemaakt kunnen worden dat het bier in Beieren wordt gebrouwen.

Rechtszaken

De afgelopen jaren heeft Bavaria verschillende rechtszaken verloren.  Eerder deze week wees het Duitse federale gerechtshof de bezwaren tegen de uitspraken af.

Lees ook

Bavaria laat het hier niet bij zitten en gaat het hogerop zoeken.

Principekwestie

Volgens een woordvoerster van Bavaria is de gang naar de hoogste rechter vooral een principekwestie. Het zou Bavaria niet gaan om economische belangen, aangezien Duitsland voor de Nederlandse bierbrouwer uit Lieshout geen groot afgezetgebied is. "

"Dit is puur een principekwestie. Bayerisch Bier is pas in 2001 als beschermde geografische aanduiding geregistreerd, terwijl Bavaria in Duitsland al sinds 1995 een beschermd merk is. Onze datum dateert bovendien al uit de twintiger jaren van de vorige eeuw en is slechts een verwijzing naar de Beierse brouwmethode die ten grondslag ligt aan het brouwen van pils", aldus de woordvoerster.

Cookie instellingen