Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria zet in op laag alcoholisch bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Bavaria zet in op laag alcoholisch bier

Bavaria zet in op laag alcoholisch bier

03 maart 2017 om 09:11

Bavaria introduceert Bavaria 3.3. Een nieuw, smaakvol lager bier met minder alcohol. Met Bavaria 3.3 maakt de grootste onafhankelijke familiebrouwerij ter wereld de weg vrij voor smaakvolle bieren met een lager alcoholpercentage. 

Bavaria 3.3
Bavaria 3.3

Zo spelen de bierbrouwers uit Lieshout in op de trend dat consumenten bewuster genieten en verantwoord omgaan met alcohol. Het heldere, lichtblonde bier combineert een authentieke smaak met een alcoholpercentage van 3,3 procent.

Bewuste consumenten

Bavaria 3.3 set van 4 blikjes van 33clNederlandse consumenten gaan steeds verantwoorder om met alcohol. Uit recente cijfers van het RIVM blijkt dat 92 procent van de consumenten die wel eens een glaasje drinkt dit verstandig en met mate doet.

In de afgelopen zes jaar is de consumptie van alcoholvrij bier verdriedubbeld. “Mensen willen steeds vaker bewust minder alcohol consumeren. Wel genieten van een lekker bier, de volle smaak, maar dan met minder alcohol. We zijn dan ook bijzonder trots dat we de consument hiervoor een lekker alternatief kunnen bieden met Bavaria 3.3”, vertelt Ralph Bongaerts, Marketing Manager Nederland bij Bavaria.

Echte biersmaak, minder alcohol

Smaak is de grootste uitdaging voor de ontwikkeling van laag alcoholisch bier. Bavaria 3.3 smaakt verfrissend met tonen van hop en is mooi in balans. Ondanks het lagere alcoholpercentage is het nieuwe bier qua smaak vergelijkbaar met 5,0 procent alcohol pils. Dit komt doordat tijdens het brouwen meer aroma hop wordt gebruikt. Zo behoudt het bier de normale bitterheid, de volle smaak en heeft het een heerlijk frisse hopgeur.

Bewust genieten van Bavaria 3.3

Bavaria 3.3 sixpackBavaria 3.3 wordt vanaf week 12 groots geïntroduceerd met een landelijke campagne en een tv-commercial waarin het getal 3 de hoofdrol speelt. Daarmee richt Bavaria zich op bierdrinkers die bewust en verantwoord van een lekker bier willen genieten.

Bavaria 3.3 is vanaf halverwege maart verkrijgbaar bij de supermarkten. Vanaf april is het nieuwe bier ook verkrijgbaar in de horeca. De consumentenadviesprijs is € 2,79 euro voor een 4-pack blikjes en € 3,59 euro voor een 6-pack flesjes.
 

2 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Dirk van Manen (gast) op 31-03-2017 om 22:11:27

Goed werk van deze brouwers. Een biertje met minder alcohol en toch goed van smaak. Daar moet markt voor zijn. Lijkt me vooral ook voor de sportkantine een prima biertje.

Arlynn (gast) op 13-03-2017 om 19:00:24

Dit is GEWELDIG nieuws voor alle light bierliefhebbers die sinds kort van hun allerlaatste (althans van de neutraal smakende) laagalcoholische biertje Lingens BLond werden beroofd! Laat het maar heel snel in de winkels verschijnen, met dank aan Bavaria!

Zie meer reacties

Zie minder reacties