Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Beer Can Appreciation Day 2018 | Bier in blik

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Beer Can Appreciation Day 2018

24 januari 2018 om 11:40

Het is vandaag Beer Can Appreciation Day. Het is vandaag namelijk precies 83 jaar geleden dat er voor het eerst bier in blik werd verkocht. Dit gebeurde destijds in de Verenigde Staten. 

Bier in blik

Eerste bier in blik

Het allereerste bier in blik werd verkocht door de Krueger Brewing Company uit Richmond (Virginia). Verantwoordelijk voor deze blikjes, waar je daadwerkelijk bier uit kon drinken was de American Can Company. Het allereerste bierblikje zag in 1934 het levenslicht. Het waren niet de blikjes zoals wij deze tegenwoordig kennen, maar ze hadden aan de bovenkant een kegelvorm en ze wogen ruim 100 gram (4 ounces).

Blikbier tegenwoordig

Bier in blik Een tijd lang werd bier uit blik als minderwaardig geacht, echter tegenwoordig is het een betere verpakking voor bier dan fles. Blik laat namelijk helemaal geen licht door en is ook beter afgesloten dan een flesje, waardoor er minder snel zuurstof bij het bier kan komen. Lees ook eens dit weetje over het verschil tussen bier uit blik en bier uit fles

Ook de zogenaamde 'Craft Brewers' omarmen tegenwoordig het verpakking van hun bieren in blik. Bijvoorbeeld Oersoep en Brouwerij de Molen brachten verschillende speciaalbieren uit in blik.

Lees ook

Je hebt dus tegenwoordig een vrij ruime keuze om Beer Can Appreciation Day te vieren! Proost.