Bier in blik

Beer Can Appreciation Day 2018

Het is vandaag Beer Can Appreciation Day. Het is vandaag namelijk precies 83 jaar geleden dat er voor het eerst bier in blik werd verkocht. Dit gebeurde destijds in de Verenigde Staten. 

24 januari 2018 om 11:40


Eerste bier in blik

Het allereerste bier in blik werd verkocht door de Krueger Brewing Company uit Richmond (Virginia). Verantwoordelijk voor deze blikjes, waar je daadwerkelijk bier uit kon drinken was de American Can Company. Het allereerste bierblikje zag in 1934 het levenslicht. Het waren niet de blikjes zoals wij deze tegenwoordig kennen, maar ze hadden aan de bovenkant een kegelvorm en ze wogen ruim 100 gram (4 ounces).

Blikbier tegenwoordig

Bier in blikEen tijd lang werd bier uit blik als minderwaardig geacht, echter tegenwoordig is het een betere verpakking voor bier dan fles. Blik laat namelijk helemaal geen licht door en is ook beter afgesloten dan een flesje, waardoor er minder snel zuurstof bij het bier kan komen. Lees ook eens dit weetje over het verschil tussen bier uit blik en bier uit fles

Ook de zogenaamde 'Craft Brewers' omarmen tegenwoordig het verpakking van hun bieren in blik. Bijvoorbeeld Oersoep en Brouwerij de Molen brachten verschillende speciaalbieren uit in blik.

Je hebt dus tegenwoordig een vrij ruime keuze om Beer Can Appreciation Day te vieren! Proost.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.