BeerSelect levert bieren uit ambachtelijke brouwerijen aan huis

BeerSelect levert bieren uit ambachtelijke brouwerijen aan huis

Minder bekende Belgische bieren in de kijker zetten: daar draait BeerSelect om. Student-ondernemers Wout, Kasper, Miel en Bert zijn 10 maand geleden gestart met dit concept. Aan de hand van een webshop kan iedereen onbekende brouwparels leren kennen.

14 augustus 2017 om 13:48


Wout: “In mijn omgeving zag ik dat iedereen heel gemakkelijk aan de traditionele en commerciële bieren kon geraken. Doch vonden de kleinere en gepassioneerde brouwers heel moeilijk een markt. Ze brouwen fantastische bieren maar konden niet op tegen de reusachtige brouwerijen in België. Daarom dacht ik dat het een interessant concept was om hun bieren aan te bieden op een online platform, zodat mensen gemakkelijk hun bieren kunnen leren kennen.

Oprichters BeerSelect

Begin van BeerSelect 

Die gedachtegang werd omgezet tot een operationeel concept op de jaarbeurs te Gent op 10 september 2016. Sindsdien levert BeerSelect bierpakketten aan huis. Hierbij zijn er drie soorten: proefboxen, cadeauboxen en een pakket met bieren die je zelf kiest, aan een lage stukprijs.

Miel: “We willen de liefhebbers een echte bierervaring geven. Daarom focussen we ons op bieren afkomstig uit kleine en middelgrote brouwerijen. Omdat het onbekendere bieren zijn voorzien we ook telkens informatie over de bieren enerzijds, en de brouwerijen anderzijds.

BeerSelect bieren

BeerSelect ook in Nederland

En het concept slaat aan. In enkele maanden verkochten de studenten reeds meer dan 1000 pakketten. Sinds kort levert BeerSelect ook in Nederland, om nog meer mensen te laten genieten van onze Belgische biercultuur.

Kasper: “Sinds het begin hebben we altijd geluisterd naar onze klanten. Zo was er veel vraag naar bepaalde bieren, en waar ze die konden bijbestellen. Daarom kunnen liefhebbers sinds februari een pakket vullen met 18 bieren naar keuze, onze B-Choice. Bij deze box zit telkens een gratis foodpairing gids. Daar worden alledaagse gerechtjes klaargemaakt met onze speciaalbieren.”

Leer jij graag eens een nieuw biertje kennen? Laat je verrassen en probeer BeerSelect uit!

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken Pilsener

Het Noorderlicht
Een astronaut wil zijn collega's trakteren op bier, maar het gaat mis. Het Heineken flesje zweeft richting de dampkring en veroorzaakt het Noorderlicht.

Meer reclames van Heineken Pilsener

Laatste reacties