Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Belg wordt nieuwe directeur bij Grolsch

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Belg wordt nieuwe directeur bij Grolsch

25 januari 2012 om 10:28

De Belg Tom Verhaegen is vanaf 1 april de nieuwe algemeen directeur bij bierbrouwer Grolsch.

Grolsch Premium Pilsener
Grolsch Premium Pilsener

Tom Verhagen De Nederlandse bierbrouwerij Grolsch heeft de Belg Tom Verhaegen benoemd als nieuwe algemeen directeur. Hij volgt vanaf 1 april 2012 de huidige topman Rob Snel op, die met pensioen gaat. Tom Verhaegen is 39 jaar en heeft volgens Grolsch uitgebreide kennis van marketing en verkoop en kent zowel de SABMiller-organisatie als de biermarkt erg goed. 

Lees ook

Verhagen werkt sinds 2009 bij SABMiller, momenteel in de functie marketing-directeur Tsjechië bij Plzensky Prazdroj, de brouwerij van onder meer Pilsner Urquell. Voordat hij bij het moederbedrijf van Grolsch in dienst trad, werkte hij ruim 7 jaar bij Interbrew/InBev bij de marketing en verkoop.

"Tom is een Grolsch-man in hart en nieren", zegt Rob Pieterse, voorzitter Raad van Commissarissen van Koninklijke Grolsch. "Hij heeft een enorme passie en betrokkenheid voor zijn werk, voor de brouwerij en alle medewerkers, en voor zijn eigen Grolsch bier. Mede daarom is hij van grote betekenis voor het bedrijf en het merk Grolsch."

"Dit is schitterend nieuws", reageert Theo Vervloet, voorzitter van de Belgische bierbrouwers. "Dat betekent dat nu al twee van de zes Nederlandse brouwerijen, de twee grootste dan nog, onder leiding staan van een Belg." Want ook bij Nederlands grootste brouwer, Heineken, heeft een landgenoot het laatste woord: Jean-François Van Boxmeer (50). "Het mooiste bewijs dat zowel onze managers als onze biercultuur in het buitenland hoog aangeschreven blijven", aldus nog Theo Vervloet.

Cookie instellingen