Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Beste Bockbier Competitie 2019 | Meer dan 85 bieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Beste Bockbier Competitie 2019

22 oktober 2019 om 10:19

Afgelopen vrijdag heeft in het Bavaria Brouwerijcafé in Lieshout de jurydag plaats gevonden van de Beste Bockbier Competitie 2019. Er werden ruim 85 bieren geproefd die kansmaken op de titel 'Beste Bockbier 2019'.

Bockbier in een glas

Categorieën en indeling bockbier competitie

Verdeeld over 3 categorieën zijn er door een vakkundige jury, onder leiding van Derek Walsh, meer dan 85 bieren beoordeeld en gekeurd. Belangrijkste trend; meer ruimte voor innovatie en specials. Bij de Beste Bockbier Competitie worden de ingezonden bockbieren ingedeeld in 3 categorieën. Binnen elke categorie zijn er diverse subcategorieën gedefinieerd.

Beste Bockbier Competitie 2019 De eerste hoofdcategorie is Donker Bock. Deze bockbieren zijn in basis te zien als de ‘traditionele’ bockbieren. De tweede categorie is gericht op Specials. Denk hierbij aan bieren met toevoegingen zoals groenten, kruiden, honing of sterke drank. Maar ook afwijkende bockbieren zoals weizenbock of bockbieren met rooksmaak of houtrijping vallen in deze groep.

En tot slot de categorie Dubbel/Sterk bock. In deze categorie zitten alle bockbieren die meer dan 7,5% alcohol hebben. In totaal worden er per categorie drie prijzen toegekend te weten brons, zilver en goud. Op basis van het juryrapport zijn er dus 9 bieren die in de prijzen vallen en de titel Beste Bockbier 2019 brons, zilver of goud mogen gaan dragen.

Lees ook

Samenstelling jury en keuring

De Beste Bockbier Competitie is geen verkiezing maar een objectieve keuring door biersommeliers, bierexperts, brouwers en bierkeurmeesters. De bieren worden in diverse rondes gekeurd en beoordeeld. De beste bieren uit de 1e ronde stromen door naar de 2e ronde waar ze nogmaals, door een andere jury, beoordeeld worden. Uiteindelijk komen de bieren met de beste score in de finaleronde terecht en daar wordt bepaald wie per categorie zich Beste Bock mag noemen.

Prijsuitreiking

De bekendmaking van de prijswinnaars zal dit jaar plaatsvinden op maandag 28 oktober tijdens de afsluiting van het StiBON Lustrum Symposium in Amsterdam. Om 16:00 uur zullen in het Mercure Hotel Amsterdam City de prijzen worden uitgereikt. Er zijn nog entreekaarten beschikbaar om het gehele Symposium bij te wonen. Kijk daarvoor op https://www.stibon.nl/stibon-lustrum- symposium.

PINT & Mitra

Dankzij Bier Consumenten Vereniging PINT en Mitra drankenspeciaalzaken is de Beste Bockbier Competitie sinds vorig jaar terug van weggeweest. Ook dit jaar hebben PINT en Mitra deze verkiezing mogelijk gemaakt als sponsor en organisator van de competitie. Bekijk de resultaten van de Beste Bockbier Competitie 2018.

Deze week werd ook de uitslag bekendgemaakt van een bockbier verkiezing. Bock 7 van Maximus en Herfstbock van Museumbrouwerij de Roos werden als winnaar verkozen in de verkiezing 'Lekkerste Bockbier van 2019'.