Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Beste bockbieren van 2018 | SNAB | Muifel | Bronckhorster

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Beste bockbieren van 2018

29 oktober 2018 om 11:12

De uitslag van de 'Beste Bockbier 2018 keuring' is afgelopen vrijdag bekendgemaakt. De Muifelbrouwerij, SNAB en Bronckhorster Brewing Company wonnen met een bokbier in verschillende categorieën.

Beste Bockbier 2018 winnaars
Gooische Bock logo
D'n Ossebock

Beste Bock weer terug

De Beste Bockbier competitie bestaat al vele jaren, maar vorig jaar was er voor het eerst geen Beste Bockbier Competitie. Na een jaar van afwezigheid hebben PINT en Mitra drankenspeciaalzaken de draad weer opgepakt en is de Beste Bockbier Competitie weer in ere hersteld.

Beste Bockbier 2018 De Beste Bockbier Competitie is een objectieve keuring en is dus geen verkiezing. Het gaat niet om wel of niet lekker, maar echt om de kwaliteit van het bier op basis van een keuring door erkende proevers.

PINT en Mitra drankenspeciaalzaken hebben zich als sponsor aan deze verkiezing verbonden om dat zij beide deze competitie en de rijke bockbier cultuur in Nederland een warm hart toe dragen.

Bokbier keuring

Op maandag 15 oktober heeft een vakkundige jury bestaande uit 41 leden, onder leiding van juryvoorzitter Derek Walsh, zich laten verrassen door meer dan 100 Nederlandse bockbieren.

Derek Walsh is al jaren betrokken bij deze competitie en onder zijn kundige leiding heeft de jury ook dit jaar weer een interessante dag beleefd. In de jury zaten diverse biersommeliers, bierkeurmeesters en bierexperts. Na zorgvuldig proeven en verwerken van alle notities is de top 3 in elke categorie bekend.

Vrijdag 26 oktober zijn bij Vandestreek Bier in Utrecht de winnaars bekend gemaakt. Hieronder volgt de uitslag. De winnaars mogen hun bockbier vanaf nu dus het Beste Bockbier van 2018 noemen!

Categorie Donker Bock

Muifelbrouwerij heeft beste bockbier van Nederland met D 1.) Muifelbrouwerij - D'n Ossebock
2.) Maallust - De Landloper
3.) La Trappe - La Trappe Bockbier

Lees ook

Voor de tweede keer op rij is het bockbier D’n Ossebock van de Muifelbrouwerij uitgeroepen tot Beste Bockbier van Nederland. Een prestatie van formaat waarmee de craft brouwerij uit Oss grote brouwers zoals La Trappe, Bavaria, Amstel, Jopen en Texelse (om er maar een paar te noemen) achter zich laat.

Eigenaar Martin Ostendorf tijdens de uitreiking van de prijs op vrijdag 26 oktober in Utrecht: "Wat een enorme eer om weer een jaar lang de titel Beste Bockbier van Nederland te mogen voeren. We wonnen de prijs al in 2016, in 2017 werd de wedstrijd niet georganiseerd en nu in 2018 zijn we wederom de trotse winnaar!"

Categorie Speciaal Bock

1.) Bronckhorster Brewing Company - Brok-in-de-Keel BA No.3
2.) SNAB - IJsbok Hout
3.) Gooische Bierbrouwerij - Gooische Bock

Nadat de 'gewone' Brok in de Keel tijdens de Lekkerste Bockbier van Nederland verkiezing tot winnaar werd verkozen weet Bronckhorster ook met deze Barrel Aged (vatgerijpte) variant te scoren. 

Categorie IJs/Sterk Bock

1.) SNAB - IJsbok
2.) SNAB - Ezelenbok 
3.) Brouwerij Zeeburg - Zeeburg Dubbel Bock

De Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers heeft tijdens deze keuring maar liefst drie bieren geleverd die op het podium belandden. In de categorie IJs/ Sterk Bock heeft de brouwerij uit Purmerend zelfs de beste bock van Nederland in huis. 

Grote winnaars Beste Bockbier 2018