Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier drinken maakt je creatiever

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier drinken maakt je creatiever

31 december 2014 om 11:50

Goed nieuws! Wij wisten natuurlijk al lang dat bier goed voor je is, maar nu is het officieel bewezen. Van bier drinken word je echt creatiever!

Dus lekker drinken op die Nieuwjaarsborrel straks!

problem solver

Creatiever door twee biertjes

Volgens de Universiteit van Illinois in Chicago moet je twee biertjes drinken om creatiever te gaan denken. Dan heb je namelijk ongeveer 0,075 procent alcohol in je systeem. En dat is het perfecte percentage om problemen op te lossen, dingen uit te vinden en uiteindelijk op geweldige ideeën te komen.

Lees ook

Onderzoek

De onderzoekers zijn tot deze conclusie gekomen nadat ze 40 jonge mannen wat hersenkrakers gaven. De deelnemers met een bloedalcoholgehalte van minder dan 0,08% presteerden opvallend beter op hun creatieve tests dan de nuchtere deelenemers. De onderzoekers stelden vast dat een creatieve piek bereikt wordt wanneer een persoon een BAC-waarde van 0,075% heeft.

Problem Solver

De Deense brouwerij Rocket Brewing speelt op dit onderzoek in en heeft een bier gebrouwen dat je creativiteit naar een hoger niveau tilt. Met de Problem Solver krijg je een creatieve boost. Het bier is voorzien van een meetlat, zodat je precies kunt zien hoe je dit percentage bereikt bij een bepaald gewicht. De brouwerij is ervan overtuigd dat je snel een creatieve boost krijgt na een glas Problem Solver, al bereik je het tegenovergestelde als je besluit om nog een biertje te pakken na je eerste glas.

Creatiever, slimmer en gezonder

Niet alleen word je creatiever van bier, bier maakt je ook slimmer! Het stofje xanthohumol dat in hop zit, heeft namelijk invloed op het denkvermogen en het geheugen. Lees hier over vijf andere redenen waarom bier gezond is.

Cookie instellingen