Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier gemaakt van rioolwater!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier gemaakt van rioolwater!

05 februari 2015 om 15:54

Bier kun je maken van verschillende ingrediënten en grondstoffen. Water is erg belangrijk, maar ook steeds schaarser aan het worden. In Oregon stelt een waterzuiveringsbedrijf daarom voor om bier te maken van rioolwater.

bier van rioolwater

Water belangrijk ingrediënt voor bier

Er zijn verschillende ingrediënten nodig om bier te brouwen. Water is een heel belangrijk ingrediënt. Het water dat voor bier wordt gebruikt, moet aan veel eisen voldoen. Aangezien het water zuiver moet zijn, wordt het vaak in de brouwerij zelf nog gezuiverd, gekookt en gecontroleerd. Een waterzuiveringsbedrijf in Oregon heeft de oplossing: gezuiverd rioolwater!

Bier van pis?

Van bier ga je plassen. Voor je het weet sta je in een ellenlange rij voor een stinkende festivaldixie of moet je je door een menigte ellebogen om bij de toiletten in de kroeg te komen.

Lees ook

Misschien is het daarom niet zo heel vreemd dat een waterzuiveringsbedrijf in Oregon op het idee kwam om rioolwater te gebruiken voor het maken van bier.

Gezuiverd water

Het gezuiverde water is volkomen smakeloos omdat het geen mineralen en zouten bevat. Voor brouwers is dat een goed begin. Het brouwen van bier met eigen smaak en karakter kan hierdoor iets eenvoudiger worden. Vorig jaar heeft een select groepje brouwers een proefbrouwsel gemaakt met dit water en ze zijn erg enthousiast. Zij zien volop mogelijkheden.

Het zal nog wel even duren voordat de brouwers echt aan de slag kunnen met het gezuiverde piswater.

Cookie instellingen