Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier in Leeuwarden kan ontploffen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier in Leeuwarden kan ontploffen

13 juni 2016 om 09:43

Brouwerij De Kroon op Leeuwarden heeft honderdzeventig flesjes Cambier Licht Blond en Cambier Zwaar Blond teruggehaald omdat de flesjes kunnen ontploffen.

Bierflesje dat ontploft en overstroomt
De Kroon op Leeuwarden brouwerij
Bieren van De Kroon op Leeuwarden

Het ontploffingsgevaar is er alleen voor een aantal bieren, namelijk Cambier Licht Blond of Cambier Zwaar Blond. In deze bieren zit te veel koolzuur.

"Ontploffen"

Bierdrinkers kunnen merken dat, wanneer ze het flesje openmaken, het bier er krachtig uit spuit. In extreme gevallen kan een fles ontploffen. Volgens De Jong gaat het om het fenomeen ‘gushing’, waar brouwers vaker mee te stellen hebben. Het gistingsproces gaat dan te lang door in de fles.

 

Belangrijke mededeling voor bieren van van de Kroon op Leeuwarden

 

Lees ook

Onderzoek

Ulco de Jong van Brouwerij De Kroon op Leeuwarden laat weten dat er onderzoek wordt gedaan bij Admiraals Bierbrouwerij in Aldtsjerk, waar het bier gebrouwen is. ,,Er worden laboratoriumtests en luchtmetingen gedaan. Het kan zijn dat er een schimmel in de mout heeft gezeten, dat er een wilde gist in het bier is beland of dat het bier te vroeg gebotteld is.’’

Geen gesodemieter

"Wij gaan voor veiligheid en zekerheid. Bier moet plezier geven, en daar moet geen gesodemieter mee zijn", zegt Ulco de Jong. Daarom kunnen bierdrinkers de flesjes gratis omruilen. 

Wie nog flesjes Cambier Licht Blond (batchnummer CB201503LB) of Cambier Zwaar Blond (CB201503) thuis heeft liggen, wordt dus aangeraden op te letten bij het openmaken. Ook kunnen ze de flesjes terugbrengen naar de brouwerij.

Cookie instellingen