Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier pijplijn in Gulpen | Gulpener bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier pijplijn in Gulpen

16 augustus 2018 om 11:40

De Gulpener Bierbrouwerij bouwt aan de overkant van de straat aan een nieuw brouwhuis. Het bier gaat straks via een bier pijpleiding naar de bottelarij.

Gulpener brouwerij
Gulpener Brouwerij
Gulpener logo oud

Gulpener bier pijplijn

Gulpener muurschildering Vorig jaar werd er in Brugge een bier pijpleiding onder de grond aangelegd door Brouwerij de Halve Maan. Maar Gulpener kiest voor een optie boven de grond, namelijk een brug met buizen gevuld met bier. Hierdoor is het onderhoud gemakkelijker.

Lees ook

Er komt een overspanning van twee meter breed en ongeveer anderhalve meter hoog waarin iets van veertien buizen en pijpen weggewerkt kunnen worden.

Rijksmonument

De kleur van de brug zal worden aangepast aan de omgeving. Daarbij zal de brouwerij in overleg treden met de Monumentencommissie. Dat is ook nodig omdat zowel het Familiehuis als de brouwerij zelf een erkend Rijksmonument is. Elke aanpassing daarvan moet hoe dan ook eerst voorgelegd worden aan de Monumentencommissie.

Het nieuwe brouwhuis, dat energieneutraal wordt, moet medio volgend jaar klaar zijn. De bouw start in het najaar. De vergunningen zijn inmiddels aangevraagd.

Cookie instellingen