Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierfestival Brew@theZoo bijna uitverkocht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierfestival Brew@theZoo bijna uitverkocht

15 juni 2023 om 10:25

De tweede editie van Brew@theZoo is bijna uitverkocht. De kaartverkoop voor dit bijzondere bierfestival in Safaripark Beekse Bergen gaat hard.

Proosten voor een olifant tijdens Brew@theZoo
Bieren van Swinkels Family Brewers
Bier drinken tijdens Brew@theZoo bierfestival

Brew@theZoo bierfestival

Brew@theZoo is festival dat is ontstaan uit een samenwerking tussen Safaripark Beekse Bergen en Swinkels Family Brewers. In 2022 was het bierfestival tussen de dieren al een groot succes, dit jaar wordt er daarom nog groter uitgepakt: bezoekers kunnen hun hart ophalen aan ruim 200 bieren van meer dan 50 topbrouwerijen. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan een beschermingsproject voor cheeta’s in Botswana - inmiddels is er al ruim 6000 euro opgehaald met de kaartverkoop.

Het Safaripark is deze dagen speciaal in de avonduren geopend van 17.30 uur tot 22.30 uur. Op vijf verschillende pleinen die verspreid liggen over het hele wildlifepark worden de lekkerste speciaalbieren aangeboden en is er een grote diversiteit aan food te vinden.

Drie mensen proosten voor wat olifanten

Bierboot

Daarnaast zijn er diverse vormen van entertainment. Er treden verschillende dj’s op, er is live muziek en er vaart een speciale bierboot met biersommelier, waarop je met een exclusief gezelschap de fijnste kneepjes van het bierproeven leert. De wandel-, bus én bootsafari zijn inbegrepen bij de toegang.

Brouwerijen als De Molen (Bodegraven), Uiltje Brewing Company (Haarlem) en Van Moll Craft Beer (Eindhoven) zijn aanwezig. Ook kunnen bezoekers bieren proeven van plaatselijke brouwerijen, zoals Stadsbrouwerij 013 (Tilburg) en De Roos (Hilvarenbeek).

Lees ook

Cheetah Conservation Botswana

Per verkocht ticket gaat één euro naar het goede doel Cheetah Conservation Botswana. Het bedrag kan door de bezoekers worden aangevuld door middel van het doneren van muntjes.

Cheetah Conservation Botswana zet zich in om de populatie cheeta’s in Botswana te beschermen, dat doen ze middels natuureducatie en samenwerkingen met lokale boeren. Ook doen ze wetenschappelijk onderzoek naar deze diersoort. Naar verwachting leven er nog geen 7000 cheeta’s in Afrika. Ongeveer 25 procent van deze populatie leeft in Botswana.

Bijzondere samenwerking

Rens Willemsen, general manager van Safaripark Beekse Bergen: “Het is heel mooi om te zien dat er zo veel animo is. Met de verdubbeling van het aanbod aan speciaalbieren, foodpunten en de uitbreiding van het entertainment en de mooie extra's van de bierboot, hoopten we hier natuurlijk op, maar het blijft altijd spannend. We zijn heel trots op wat we allemaal hebben kunnen organiseren en dat speciaalbier- en dierliefhebbers dit jaar in nog grotere getalen onderdeel willen uitmaken van dit fantastische en ludieke bierfestival.’’

Thijs de Kort, horecadirecteur bij Swinkels Family Brewers: "We zijn blij dat we dit jaar wederom met Beekse Bergen en een groot aantal brouwerijen samenwerken om speciaalbierliefhebbers nog meer bierstijlen en -smaken te laten ontdekken, zelfs een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Dat dit kan tussen de wilde dieren en hiermee ook nog het goede doel steunen, maakt deze samenwerking zo bijzonder."

Tickets zijn te koop

Er zijn nog een beperkt aantal tickets te koop via www.brewatthezoo.nl. Een ticket kost 45 euro. Inbegrepen bij de prijs zijn 3 muntjes voor een hapje, 5 muntjes voor een drankje, een eigen Brew@theZoo proefglas en een goodiebag. Een Brew@theZoo ticket geeft toegang tot het park van 17.30 uur tot 22.30 uur.

Het is mogelijk om van de pendeldienst naar station Tilburg Centraal gebruik te maken. Meer informatie hierover staat op de website. Het festival heeft een minimumleeftijd van 18 jaar.

Cookie instellingen