Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Royal Swinkels | Brouwerijgroep uit Lieshout

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Royal Swinkels

Royal Swinkels is een bierbrouwerij uit Lieshout (Nederland) die is opgericht in 1719. Deze brouwerij heeft 300+ bieren in het assortiment.

Bieren van Swinkels Family Brewers
Bavaria brengt ode aan erfgoed met nieuwe campagne
Swinckels logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Brouwerijen die vallen onder Royal Swinkels


Biermerken van Royal Swinkels

Royal Swinkels heeft in totaal 300+ bieren in het portfolio die worden gebrouwen door verschillende bierbrouwerijen.

Voeg nu een bier toe van Royal Swinkels!
 • Swinckels - Pils - 5,5%

  Alle verse ingrediënten van Swinckels Superieur Pilsener zorgen voor een volmaakte smaak van echt pils. 

 • Swinckels 0.0 - Pils - 0%

  Swinckels’ Superior 0.0% Beer is de alcoholvrije variant van het bekende Swinckels Pilsener Superior beer. Swinckels’ Superior 0.0% Beer is een uitgesproken, fris en verfijnd alcoholvrij bier. De Swinckels' Superior 0.0% is donkerder dan veel soortgenoten, waardoor je vollere, licht karamelachtige aroma's krijgt.

Bieren gebrouwen door Bavaria

Bavaria is onderdeel van Royal Swinkels. Deze brouwerij brouwt bieren die binnen het portfolio van Royal Swinkels vallen.

Voeg nu een bier toe van Bavaria!
 • Bavaria Premium Pilsener - Pils - 5%

  Bavaria pils is geliefd om zijn uitzonderlijk zuivere smaak. Het bier is fris en niet zo bitter. In een blindproeverij waarin verschillende grote pilsmerken deelnamen van het AD werd Bavaria als favoriet gekozen, het pils werd als 'meest hoppige van allemaal beoordeeld met een droge afdronk'. 

 • Bavaria 8.6 Original - Lager - 8,6%

  Bavaria 8.6 heeft een zoete en moutige smaak. 8.6 is een zware lager die in Nederland in blikken van 50cl wordt verkocht.

 • Bavaria Strong Blond - Blond - 7,9%

  Bavaria Strong Blond is een stevig, maar toegankelijk blond bier met een alcoholpercentage van 7.9%. Het bier is tamelijk fruitig van smaak met een verfijnde bitterheid.

 • Bavaria Extreme 8.6 - Lager - 10,5%

  Bavaria Extreme 8.6 heeft volle smaken van rijp fruit en een bier smaak, die zeer dominant is. Het heeft geuren van steenfruit en vers gemaaid gras. Ondanks het hoge alcoholpercentage is Bavaria Extreme 8.6 een goed doordrinkbaar, zacht en soepel bier. 

Achtergrond informatie

Royal Swinkels is een onafhankelijke familiemouter en -brouwer met een rijke traditie van ruim 300 jaar in bierbrouwen. Al zeven generaties lang leidt de familie Swinkels een groep van ondernemingen die bestaat uit 8 brouwerij- en 2 mouterijlocaties. Dit zorgt voor aanwezigheid in een breed speelveld binnen diverse domeinen, waaronder bier, softdrinks, craft soda, energy drinks, mout, moutextract en vastgoed. Royal Swinkels is actief in 150 landen met een portfolio dat meer dan 300 bieren bevat. Wereldwijd werken circa 2.000 medewerkers bij Royal Swinkels aan de ambitie om voortdurend slimmer en duurzamer te ondernemen.

Veranderende naam 

Tot 2018 opereerde dit Brabantse familiebedrijf onder de naam Bavaria NV. Bekijk de pagina van de Bavaria brouwerij in Lieshout voor meer informatie en geschiedenis over deze brouwerij. 

De familiemouter en -brouwer heeft de volgende namen gehad in de aangegeven periodes

- Februari 2024 - heden: Royal Swinkels
- 2019 - 2024: Royal Swinkels Family Brewers
- 2018 - 2019: Swinkels Family Brewers
- 1719 - 2018: Bavaria NV.

Royal Swinkels sinds 2024

Peer Swinkels over de vereenvoudiging van de naam van het familiebedrijf in 2024: “Ons bedrijf is continu in ontwikkeling. Voorop staat dat we waarde blijven creëren voor iedereen die onderdeel is van onze familie: van klanten tot medewerkers en van aandeelhouders tot de wereld om ons heen. Als familiebedrijf denken we daarbij niet in jaren maar in generaties en werken we er continue aan om samen te winnen en slimmer maar ook duurzamer te ondernemen. Ontwikkelingen die ervoor zorgen dat we onze naam verder willen aanpassen zodat deze nog beter past bij al onze activiteiten. Royal Swinkels is eenvoudig en krachtig. Samen staan we voor één familie, één team: One Swinkels.

Nieuwe huisstijl en duurzame implementatie

Samen met de vereenvoudigde naam wordt ook een nieuwe huisstijl geïntroduceerd die naar alle uitingen op bedrijfsniveau zal worden doorvertaald. Het nieuwe logo bestaat uit een schild (symbool voor een familiewapen), een gestileerde ‘S’ en een kroon, die het predicaat Koninklijk vertegenwoordigt. De ‘S’ kan ook worden geïnterpreteerd als een meanderende rivier, die zijn eigen weg vindt in de wereld, passend bij de pionierende ontdekkingsgeest van het bedrijf. Deze veranderingen worden de komende tijd stap voor stap zichtbaar. De uitrol van de nieuwe huisstijl moet aansluiten bij de duurzame ambities van het bedrijf en daarom worden er geen materialen weggegooid die nog bruikbaar zijn. De veranderingen gelden alleen voor het bedrijfsmerk, voor de onderliggende merken verandert er niets.


Lees ook

Swinkels Family Brewers 

Royal Swinkels Family Brewers is het bedrijf dat vroeger als Bavaria NV opereerde. In 2018 veranderde het bedrijf zijn naam van Bavaria naar Swinkels Family Brewers. Swinkels Family Brewers verkoopt bier in 120 landen en verwacht met de nieuwe naam beter herkenbaar te zijn als eigenaar van meerdere internationale biermerken. 

Het logo van het concern bestaat uit een een soort schild met een hopbloem aan de linkerkant en de letter S aan de rechterkant. De hopbloem staat voor de vele verschillende bieren die het bedrijf verkoopt en de S staat voor Swinkels.

Predicaat Koninklijk

In 2019, toen de Bavaria brouwerij 300 jaar bestond kreeg de brouwerij het predicaat koninklijk. Sindsdien voert het bedrijf de naam Royal Swinkels Family Brewers. Voor meer informatie over de geschiedenis van deze brouwerij bekijk de pagina over de Bavaria brouwerij.

Predicaat Koninklijk voor Swinkels Family Brewers

Merken en brouwerijen

Royal Swinkels Family Brewers is de holdingmaatschappij van de Swinkels Family Brewers Groep. Deze bestaat onder andere uit zeven verschillende brouwerijlocaties:

Bavaria 
Rodenbach 
Palm 
De Hoorn 
Brouwerij de Koningshoeven (La Trappe)
Brouwerij de Molen (sinds 2019)
- Habesha (Ethiopië)

Naast de samenwerkingen met brouwerijen, is Bier&cO, een van de grootste bierimporteurs van Europa, ook onderdeel van Royal Swinkels Family Brewers. Met merken zoals Brewdog, Weihenstephan, Budels en ‘t Uiltje draagt Bier&cO bij aan de uitbreiding van het portfolio van de Swinkels Family Brewers organisatie. 

Overnames door Royal Swinkels

Royal Swinkels heeft 4 overnames gedaan. De eerste overname door Royal Swinkels werd gedaan in 2012 (Bierbrouwerij Urthel) en de laatste in 2021 (Uiltje Brewing Company). Bekijk hieronder de lijst met alle overnames door Royal Swinkels.

Royal Swinkels in het nieuws

Producten van Royal Swinkels

Bekijk alle producten van Royal Swinkels die op dit moment te koop zijn.

Cookie instellingen