Bierprijs Oktoberfest abnormaal hoog

Bierprijs Oktoberfest abnormaal hoog

08 juni 2014 om 12:00
Evenementen | Bierprijzen

10 bier? Dat wordt dan €101. De bierprijs op het Oktoberfest in München doorbreekt dit jaar voor het eerst de magische grens van 10 euro.

De Bierzelte (biertenten) Zur Bratwurst, Löwenbräu-Festzelt en Schottenhammel-Festhalle zijn dit jaar van plan maar liefst 10,10 euro voor een Maß (liter) bier te vragen.

Bierprijzen bijna vertwaalfvoudigd

De bierprijzen van het Oktoberfest zorgen ieder jaar weer voor discussies.Sinds 1950 zijn de bierprijzen bijna vertwaalfvoudigd, aldus de Duitse krant Süddeutsche Zeitung vrijdag. In 1972 dreigde toenmalig burgemeester Georg Kronawitter nog bier van buiten de hoofdstad van Beieren aan te voeren als de prijs boven de 3 mark (1,53 euro) zou stijgen.

Elk jaar weer een nieuwe smoes

De horecaondernemers weten echter jaar elk jaar steeds weer andere redenen te komen  waarom de bierprijs moet stijgen. Niet alleen voor de hand liggende zoals hogere verkoopprijzen bij de brouwerij en hogere loonkosten, maar ook meer exotische redenen zoals de kosten voor een terrorismeverzekering. Het Oktoberfest wordt dit jaar van 20 september tot 5 oktober gehouden. Vorig jaar kwamen er maar liefst 6,4 miljoen bezoekers op het 180e Oktoberfest af.

Prachtige vrouwen

Naast de duizenden liters bier die er geschonken worden op het Oktoberfest, kunnen de mannen ook nog eens genieten van de bloedmooie mooie dames die daar rond lopen.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Amstel Pilsener

Kroegbazen van de grootste kroeg van Nederland
Kroegbazen van de grootste kroeg van Nederland. Je wordt natuurlijk niet zomaar gastheer tijdens de Vrienden van Amstel Live, er moet getraind worden!

Meer reclames van Amstel Pilsener

Laatste reacties