Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Biertje aan tafel getapt in twee-sterrenrestaurant

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Biertje aan tafel getapt in twee-sterrenrestaurant

04 juni 2013 om 11:06

In het twee-sterrenrestaurant Beluga in Maastricht wordt het huisbier tegenwoordig aan tafel van de gast getapt door middel van een speciaal ontworpen tap.

Rijdende tap
Belega etiket
Belega etiket

Speciaal ontworpen

Door middel van een speciaal ontworpen verrijdbare biertap krijgen gasten van het twee-sterrenrestaurant Beluga altijd een vers biertje. In plaats van dat het biertje aan de bar wordt getapt en de bediening het bier naar de tafel moet brengen, komt de bediening nu met de biertap naar de tafel van de gast waar het biertje persoonlijk voor ze wordt getapt. 

De tap is voorzien van een tienlitervat en een speciale la waar de glazen in worden opgeborgen. 

Lees ook

Beluga-bier

Bij het tiengangenmenu van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant krijgen de gasten bij de vierde gang, een gerecht met kalfsnek, ganzenlever, knoflookplant, het Beluga-bier geserveerd. Een bier wat speciaal voor het restaurant wordt gebrouwen door brouwerij De Fontein in Stein

Beluga bier is een blond speciaalbier van hoge gisting, gearomatiseerd met verveine en gember.
Het bier werd op unieke wijze gebrouwen met een versuikeringsproces dat speciaal voor Beluga werd ontwikkeld. Door de toevoeging van de kruiden en het unieke brouwproces is een mooie balans ontstaan van een fris, doordrinkbaar bier dat toch een warm en mondvullend karakter heeft.

Positieve reacties

Volgens sommelier Matthijs Vrancken reageren gasten positief verrast op deze bierservice. Het werkt aanstekelijk, vooral bij de lunch. 'Als gasten zien dat er een biertje wordt getapt zeggen ze: hé dat wil ik ook.'

Cookie instellingen