Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Binnenkort bier proeven in de slijterij?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Binnenkort bier proeven in de slijterij?

06 juli 2011 om 09:30

Slijterijen mogen binnenkort in hun eigen filiaal proeverijen houden, tenminste als de nieuwe Drank- Horeca wet goedgekeurd wordt.

bier proeven

slijterij De Tweede Kamer heeft al toestemming gegeven voor de nieuwe Drank- en Horecawet, de Eerste Kamer moet dit nog doen. Wanneer deze wet er door komt wordt het mogelijk voor slijterijen om sterke drank en speciale bieren te laten proeven. Zo kunnen de slijterijen natuurlijk met een beter advies voor de consument komen en zal het veel leuker worden om naar een slijterij toe te gaan om je te laten informeren.

Lees ook

“Uiteraard hebben wij in overleg met de drankenbranche bepaalde richtlijnen opgesteld voor het verantwoord laten proeven van alcoholische dranken. Slijters hebben in het verleden al bewezen dat zij de verantwoordelijkheid aan kunnen”, aldus Ron Andes, voorzitter bij de SlijtersUnie. Hij doelt hiermee op de naleving van leeftijdscontrole door onder ander het ageviewer-controlesysteem. “Als er in de toekomst in slijterijen geproefd mag worden, betekent dit een nog groter beroep op de vakkennis van de slijter.”

Cookie instellingen