Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird Brewery brengt twee nieuwe bieren uit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird Brewery brengt twee nieuwe bieren uit

17 maart 2017 om 10:00

De mannen van Bird Brewery komen aankomende week met twee nieuwe bieren.

Datisandere Koekoek is een Farmhouse Ale en de eerste special van Bird Brewery heet Mr. Cacaotoe.

Ralph en Rick van Bird Brewery
Bird brewery logo
Mr. Cacaotoe van Bird Brewery logo

De Choco Porter Mr. Cacaotoe, hun allereerste special, werd een aantal weken geleden al bekend gemaakt via social media.

Er komt echter ook direct een ander bier uit. Met Datisandere Koekoek wordt het vaste assortiment uitgebreid met een verfrissende, blonde Farmhouse Ale.

Twee nieuwe bieren van Bird Brewery

Mr. Cacaotoe (Choco Porter)

Mr Cacaotoe, de eerste special van Bird Brewery In de specials slaat Bird Brewery zijn vleugels uit. Het zijn eenmalige batches met een uitgesproken smaak waarin één ingrediënt centraal staat. In Mr. Cacaotoe is dat rauwe cacao. In combinatie met lactose, een mooie moutbasis en een subtiele hopgift is Mr. Cacaotoe een Choco Porter om echt voor te gaan zitten.

Het is als brouwer fantastisch om te experimenteren en daar zijn onze specials ideaal voor. Het worden weliswaar gebalanceerde bieren, maar wijken af door bijvoorbeeld een hoger alcoholpercentage, uitgesprokenere smaak of minder toegankelijke bierstijl, vertelt brouwer Rik.

Het is daarbij leuk om te zien dat deze batch en zelfs onze toekomstige specials op voorhand al vrijwel uitverkocht zijn. Het is super dat onze klanten zoveel vertrouwen hebben, dat zien we echt als een compliment naar ons andere bieren.

Datisandere Koekoek

Datisandere Koekoek in fles Naast de special komt er ook een nieuw bier uit in het vaste assortiment. Datisandere Koekoek is een blonde, frisse Farmhouse Ale (ook wel Saison genoemd) met drie fruitige hopsoorten.

Lees ook

De funky gist geeft het bier een droge, licht kruidige smaak. Ik verwacht dat dit een van onze absolute toppers wordt in de aankomende lente en zomer.

Het is echt een frisse, droge dorstlesser waarin de hop mooi uitkomt. Ideaal om lekker in het zonnetje van te genieten, aldus de brouwer Ralph. Mijn mening is absoluut gekleurd, maar mijn koelkast ligt er deze zomer in ieder geval vol mee!"

Datisandere Koekoek is het vijfde bier dat vast in het assortiment van Bird Brewery zit. Nognietnaar Huismus, Fuut Fieuw, De Rumoerige Roodborst en Datsmaaktnaar Meerkoet zijn de andere vaste bieren van de Amsterdamse brouwerij op dit moment.