Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird Brewery lanceert nieuw streekbier: Heuvelrug Blond

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird Brewery lanceert nieuw streekbier: Heuvelrug Blond

12 maart 2024 om 12:11

Bird Brewery en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug brouwen een nieuw streekbier: Heuvelrug Blond. Het bier is met biologische ingrediënten en veldsalie van de Heuvelrug gebrouwen.

Mannen proosten met twee blikjes Heuvelrug Blond bier
Bird brewery logo
Bird Heuvelrug Blond biologisch bier

Bird Brewery x Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Bird Brewery en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug hebben samen een streekbier met uitsluitend biologische ingrediënten gebrouwen: Heuvelrug Blond. Het is een vol blond bier geworden, met een kruidige toets door toevoeging van veldsalie die geplukt is op de Heuvelrug. Door het drinken van dit bier steun je Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug voor de bescherming van de natuur, landschap en cultureel historisch erfgoed.

De samenwerking

Bird Brewery opende in december de deuren van hun tweede proeflokaal House of Bird in Kwintelooijen op de Utrechtse Heuvelrug. Naast het brouwen van kwaliteitsbieren, zet de brouwerij zich al lange tijd in voor een groenere wereld. “We zijn dan ook enorm enthousiast om samen met Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug een bier te brouwen en zo de bescherming van de Heuvelrug te steunen”, vertelt mede-oprichter van Bird Brewery Ralph van Bemmel.

Het bier

Heuvelrug Blond bier van Bird Brewery Heuvelrug Blond is een vol streekbier, gebrouwen met een kruidige toon. ”Een bier brouwen met biologische ingrediënten staat al een tijd op ons verlanglijstje”, aldus Van Bemmel. “Daarnaast zorgt de toevoeging van lokale veldsalie dat het bier een echt streekproduct is.”

Lees ook

Het bier zal te verkrijgen zijn in verschillende horecazaken, delicatessenwinkels en slijterijen op de Heuvelrug. Natuurlijk zal één van de 18 taps in House of Bird Kwintelooijen gereserveerd zijn voor dit unieke streekbier.

Lancering Heuvelrug Blond

Het blonde bier wordt op donderdag 4 april om 16:00 gelanceerd bij House of Bird Kwintelooijen. Heuvelrug Blond wordt die middag gepresenteerd en op de samenwerking wordt geproost. Daarna zal, onder begeleiding van een internationaal biersommelier, een proeverij met het nieuwe bier plaatsvinden.

Cookie instellingen