Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird Brewery scoort bij World Beer Awards 2018

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird Brewery scoort bij World Beer Awards 2018

20 augustus 2018 om 15:53

Bird Brewery is vijfmaal in de prijzen gevallen tijdens de prestigieuze World Beer Awards 2018. Het is daarmee één van de grote winnaars van ‘s werelds grootste bierverkiezing.

Bird Brewery scoort tijdens WORLD BEER AWARDS 2018
Datisandere koekoek logo
Bird Brewery Ralph en Rik

Bird bieren in de prijzen

De verkiezing voor de World Beer Awards vindt jaarlijks plaats. Vanuit de hele wereld zenden brouwerijen hun bieren in, waarna een vakkundige jury de bieren blind beoordeeld. Bird Brewery viel dit jaar in de prijzen met:

Rumoerige Roodborst (Country Winner) - Amber

Datisandere Koekoek (Gold Medal) - Saison

Lekkerinde Kauw (Country Winner) - Dark Beer: Strong

Lees ook

Nognietnaar Huismus (Country Winner) - American Brown Ale

Captain Blackbird (Country Winner) - Flavoured Stout/Porter

Eerder dit jaar was Bird Brewery al één van de twee meest succesvolle microbrouwerijen tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland, de Dutch Beer Challenge 2018.

Internationale top

Bird Brewery logo "Vorig jaar was ongelooflijk succesvol en het is fantastisch om te zien dat we die lijn doorzetten", vertelt mede-oprichter Ralph enthousiast. "Sinds onze start vallen we bij alle grote bierverkiezingen veelvuldig in de prijzen. Nu weer vijf awards tijdens de World Beer Awards, dat is toch bizar?"  

"Dit geeft veel vertrouwen in de kwaliteit. Verschillende vakjury’s halen onze bieren er iedere keer blind uit als winnaar. Dat is voor een brouwer een enorm compliment", aldus mede-oprichter Rik. "Hopelijk kunnen wij volgend jaar dit soort successen vieren in ons nieuwe proeflokaal House of Bird. Dat beloven mooie feestjes te worden!"

Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. In hun eerste jaren maken de brouwers indruk en pakken nationaal en internationaal prijzen met hun bieren.

Cookie instellingen