Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Birra Moretti | Italiaans bier uit Udine

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Birra Moretti

Birra Moretti is een Italiaans biermerkl dat in 1859 in Udine werd opgericht. Het bier is sinds 1996 in handen van Heineken. Birra Moretti is samen met Peroni één van de grotere Italiaanse biermerken.

Birra Moretti L'Autentica flesje en Birra Moretti Zero flesje
Birra Moretti Lunga Maturazione
Sale di Mare logo

Achtergrond Informatie

Birra Moretti bieren worden gebrouwen door in . Er zijn op dit moment 6 biermerken van Birra Moretti bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Birra Moretti is een kwaliteitsbier gebrouwen volgens Italiaanse traditie. Dat doen ze op vrijwel dezelfde manier zoals oprichter Luigi Moretti het in 1859 bedacht heeft. Bij Birra Moretti hebben ze de kwaliteit van de ingrediënten en de kwaliteit van het bier hoog in het vaandel staan, daarom brouwen wordt Birra Moretti met pure en eerlijke ingrediënten gebrouwen. 

In 2021 werd het bier goed verkrijgbaar in Nederland toen Heineken het pils (Birra Moretti L'Autentica) hier lanceerde. Vlak daarna volgde de alcoholvrije variant Birra Moretti Zero en begin 2023 werd ook Birra Moretti Sale di Mare gelanceerd. 

Alle Birra Moretti merken

 • Birra Moretti Grand Cru - Blond - 6,8%

  Birra Moretti Grand Cru bevat kruidige en honing tonen met fruitige sentaties. Dit gaat goed gepaard met de licht bittere afdronk.

 • Birra Moretti Grani Antichi - Ale - 8%

  Een redelijk sterke ale met een volle en evenwichtige smaak.

 • Birra Moretti L'Autentica - Pils - 4,6%

  Birra Moretti L'Autentica heeft een subtiele frisse geur, lichte hopsmaken en een bittertje in de afdronk.

 • Birra Moretti Lunga Maturazione - Ale - 7%

  Een blond bier met toetsen van kastanjemeel en ontbijtgranen, gevolgd door kruidachtige tonen van tijm, marjolein en lavendel. Een zoete ale met zachte en frisse ondertonen.

 • Birra Moretti Sale di Mare - Pils - 5,5%

  Birra Moretti Sale di Mare kenmerkt zich door de toevoeging van een beetje Italiaans zeezout. Deze toevoeging brengt de smaak van mout en hop tot volle bloei en zorgt voor een makkelijk doordrinkbaar bier. Het is een ongefilterd lager bier met een alcoholpercentage van 5,5%.

 • Birra Moretti Zero - Pils - 0,1%

  Birra Moretti Zero is een alcoholvrij bier van hoge kwaliteit dat op traditionele Italiaanse wijze is gebrouwen. De smaakeffecten zijn zacht en geurig. Door zijn frisheid en is Birra Moretti Zero een dorstlessend pils. Het bier heeft uiteraard ook zijn bitterheid wat je bij een pilsener verwacht. 

Bekijk alle biermerken.

Reclames van Birra Moretti

 • Bier ruilen voor hapjes (2021)

  Birra Moretti L'Autentica

  Birra Moretti

 • Bekijk alle bierreclames.

  Nieuws over Birra Moretti

 • Birra Moretti haalt Italiaanse zomer naar Nederland

  Birra Moretti haalt met een nieuwe commercial, die hun bier 'Sale di Mare' in de spotlight zet, de Italiaanse zomer naar Nederland. Birra Moretti staat voor goed eten, goed bier en goed gezelschap.

  16 jun 2023 bij Nieuws

 • Birra Moretti lanceert nieuw bier: Sale di Mare

  Birra Moretti introduceert haar nieuwste bier op de Nederlandse markt: Sale di Mare. Het is een ongefilterd bier met een snufje Italiaans zeezout.

  9 mrt 2023 bij Nieuws

 • Heineken bier wordt nog duurder door oorlog Oekraïne

  Heineken heeft medegedeeld dat bier nog duurder gaat worden de komende tijd. Dit heeft te maken met de oorlog in Oekraïne, een belangrijke graanproducent.

  3 mei 2022 bij Nieuws

 • Waarom bier nog duurder moet worden

  De jaarcijfers van Heineken zijn bekendgemaakt en deze zijn uitstekend. Toch besluit de grootste Nederlandse brouwer om de prijs voor bier te verhogen. 

  18 feb 2022 bij Nieuws

 • Top 10 meest gedronken bieren in 2021

  Dit zijn de tien meest gedronken bieren van 2021 volgens het internationale bierplatform Untappd. Welke bieren zijn in 2021 het vaakst ingecheckt?

  23 dec 2021 bij Nieuws

 • Birra Moretti op de Nederlandse markt geïntroduceerd

  Heineken brengt het Italiaanse bier Birra Moretti op de Nederlandse markt. Het favoriete biertje van Italië is nu ook in Nederland breed verkrijgbaar.

  9 mrt 2021 bij Nieuws

 • Heineken lanceert nieuw tapsysteem

  Heineken lanceert in Engeland een nieuw tapsysteem wat van elk aanrecht een bar kan maken. De fusten voor dit systeem bevatten acht liter Heineken bier. Het is vooralsnog onbekend óf en wanneer dit systeem naar Nederland komt.

  18 okt 2017 bij Nieuws

 • Zie alle Birra Moretti nieuwsberichten.

  Cookie instellingen