Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederlandse Brouwers openen Bockbier seizoen met Bockbier lunch

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bockbier lunch van de Nederlandse Brouwers

07 oktober 2013 om 18:08

Vandaag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbieren van 2013. Traditiegetrouw gebeurde dit  op de eerste maandag van oktober tijdens een smaakvolle Bockbierlunch. Dit jaar was de bockbierlunch in de Grote Kerk in Den Haag.

bockbier lunch nederlandse brouwers

Leden van Nederlandse Brouwers presenteerden vandaag in de Grote Kerk in Den Haag hun nieuwe herfstbockbieren. Dit werd gedaan tijdens een bockbier lunch. Meesterkok Angélique Schmeinck stelde de recepturen van de lunchgerechten samen wat  leidde tot onverwachte en unieke bockbier-spijs combinaties.

bockbierlunch hoofdgerecht

Bockbierlunch

De bockbierlunch bestond uit drie gangen. In elk gerecht waren één of meerdere bockbieren verwerkt en bij elke gang werden twee verschillende bockbieren geserveerd.

Het hoofdgerecht bestond uit kalfskoontjes gesmoord in kalfsjus met Gouveneur Dubbelbock, laurier en tijm, knolselderijmousseline en paddenstoelen geglaceerd met La Trappe Bockbier.

Lees ook

Klik op onderstaande foto voor het complete menu.

Bockbierlunch menu   Bockbierlunch 2013

Meesterkok Angélique Schmeinck

Angélique Schmeinck, één van de in totaal twee vrouwelijke Nederlandse Meesterkoks, gaf tijdens de Bockbierlunch een interactieve kookpresentatie. Genodigden konden vragen stellen over bockbier en spijs. Angélique Schmeinck: “Bockbier bezit alle smaaktonen van bitter, zoet en zuur. Iedereen weet dat bockbier lekker is bij  aardse groente, wild, stoofvlees en chocola. Een unieke smaakcombinatie geeft bockbier met bijvoorbeeld oester, rode biet, passievrucht, steranijs en blauwschimmelkaas.”

Tevens ontwikkelde zij speciaal voor deze Bockbierlunch een culinaire Mindmap voor de juiste bier-spijs combinaties. “Ik hoop dat deze Bockbier-mindmap een inspiratiebron is voor velen. Het is een effectief hulpmiddel voor iedereen die mooie bockbier-spijs combinaties wil maken”, aldus Schmeinck.

Bockbierambassadeur

Vanwege haar inspirerende inzet voor het seizoensproduct bockbier, heeft Nederlandse Brouwers, Angélique Schmeinck dan ook verkozen tot Bockbierambassadeur 2013. Angélique Schmeinck: “Ik ben zeer vereerd dat ik ambassadeur mag zijn van deze veelzijdige drank. Het combineren van (bock)bier met spijs wordt steeds vaker toegepast in restaurants en ik hoop dat ik dit in deze rol nog verder kan stimuleren.”

Bockbierambassadeur Meesterkok Angelique Schmeinck Meesterkok Angelique Schmeinck

Bockbier

Bockbier is een seizoen product en is vanaf eind september verkrijgbaar in de horeca, supermarkten en slijterijen. In Nederland zijn meer dan 50 soorten bockbieren te koop.

Er zijn talloze bockbier evenementen. Kijk op de speciale bockbier pagina voor een festival, proeverij bij jou in de buurt.

Cookie instellingen