Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

BRAXZZ lanceert opnieuw wereldprimeur | Alcoholvrij bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

BRAXZZ lanceert opnieuw wereldprimeur

01 oktober 2018 om 15:53

Nieuwkomer BRAXZZ voegt drie nieuwe varianten toe aan hun assortiment; een low alcohol Tripel (<0,2%) en de alcoholvrije Barrelled Bock en Oaked Cider.

Braxzz Tripel met weinig alcohol
Braxzz porter
Braxzz Barrelled Bock logo

Tweede alcoholvrije wereldprimeur

Met de lancering van hun Tripel heeft BRAXZZ na de alcoholvrije Porter opnieuw een wereldprimeur te pakken.

Braxzz Tripel flesjes

James Leary: "De wereld is echt klaar voor alcoholvrij speciaalbier en daarom pakken we meteen door. Onze eigen klanten kwamen met het idee voor een alcoholvrije Tripel, een populaire bierstijl in Nederland. Daar hebben we naar geluisterd." Een tripel is een complex goudblond fruitig bier met normaal gesproken een alcoholpercentage tussen de 7,5 en 9,5 Vol% alcohol. "Om de typische tripel smaak te behouden zonder alcohol was best een uitdaging, maar we denken dat we daarin goed geslaagd zijn met Braxzz Tripel."

Seizoensbier

Braxzz Barrelled Bock logo Daarnaast komt de alcoholvrije brouwer met hun eerste seizoensproduct, een Barrelled Bock. Cinte Welsing-Swinkels: "Het bockbierseizoen is altijd heel speciaal. De herfst wordt ingeluid, iedereen kruipt lekker bij de openhaard en daar hoort gewoon een bockbiertje bij. Alcoholvrije bockbieren zijn er niet of nauwelijks. En de meesten hebben wel iets van alcohol erin zitten. Onze Barrelled Bock niet, die is 100% alcoholvrij. Dus als je even geen alcohol wil, maar toch lekker van het bockbierseizoen wil genieten, dan kan dat nu."

Lees ook

Achter de term ‘Barrelled’ schuilt voor de brouwers een dubbele betekenis. Enerzijds verwijst het naar de smaak van bourbon en hout die duidelijk terug te vinden is in de alcoholvrije bock. Tegelijkertijd geven de oprichters een knipoog naar hun favoriete sport: surfen. De ‘barrel’ is namelijk de ultieme surfervaring, waarbij de golf om de surfer heen slaat.

Oaked Cider

Speciaal voor de buitenlandse markt ontwikkelde BRAXZZ ook nog een Oaked Cider; een fris bruisende cider met zachte tonen van eikenhout erin. James Leary: "Van onze klanten in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië kregen we regelmatig de vraag naar een alcoholvrije cider. Cider is daar erg populair, maar goede alcoholvrije varianten waren er nog niet."

Met de uitbreiding van de drie nieuwe varianten zet BRAXZZ een stevige stap in het alcoholvrij craftbier segment.

Cookie instellingen