Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Braxzz | Alcoholvrij speciaalbier | Non-alcoholic beer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Braxzz

Braxzz is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2018. Deze brouwerij heeft 7 bieren in het assortiment.

Alcoholvrije bieren van Braxzz
Logo van Braxzz Orange IPA
Braxzz session IPA

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Braxzz

Braxzz heeft 7 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Braxzz!
 • Braxzz Barrelled Bock - Bock - 0%

  Braxzz Barrelled Bock is een alcoholvrij bockbier van de Amsterdamse brouwerij Braxzz. Dit alcoholvrije bier heeft een rijk smaakprofiel met gedroogd fruit, honingmeloen en hints van eikenhout en bourbon. 

 • Braxzz Tripel - Alcoholvrij - 0,2%

  Braxzz Tripel heeft ondanks het hele lage alcoholpercentage een rijk en complex smaakprofiel. In de smaak vind je banaan en citrus en de afdronk is soepel en zoet. 

 • Braxzz Porter - Porter - 0%

  Porter van Braxzz heeft een moutig aroma met een smaak die doet denken aan expresso en chocolade met tinten van karamel.

 • Braxzz Oaked Cider - Cider - 0%

  In de smaak van Braxzz Oaked Cider vind je zowel verse als gefermenteerde appels terug. Gecombineerd met wat hop en een eikenhouten finish heeft deze cider een rijk en complex smaakprofiel.

 • Braxzz session IPA 0,2% - India Pale Ale - 0,2%

  Session IPA 0,2% van Braxzz heeft een smaak die doet denken aan citrus, met een bloemig tintje.

 • Braxzz Rebel IPA - India Pale Ale - 0,2%

  De mooie Braxzz Rebel IPA, low alcohol, heeft een prachtige balans van fruit en aardse mineralen. Hierbij is de Rebel IPA ondersteund door een lichte geur van bloemen.  Het bier is aangenaam hoppig en lekker droog in de afdronk. De Rebel IPA bevat slechts 0,2% alcohol

 • Braxzz Orange IPA - India Pale Ale - 0,2%

  De Orange IPA ruikt en smaakt naar verse citrusvruchten, exotisch fruit met een vleugje kruiden. Deze IPA heeft een volle, hoppige smaak, zonder te bitter te zijn in de afdronk. 

  Achtergrond informatie

  Braxzz is een Nederlandse brouwerij gevestigd in Amsterdam en brouwt via een huurbrouwer in Duitsland.

  Braxzz heeft globale ambities met een internationaal team, maar er wordt gestart in Nederland en Groot-Brittannië. Het team bestaat uit James Leary in Liverpool, Cinte Welsing-Swinkels en Jilles Eissen die de Nederlandse introductie verzorgen en Mirko Schnitzler die vanuit zijn woonplaats Frankfurt de verdere internationale rollout plant.

  De naam komt van het middeleeuwse woord 'Braxiator', wat bierbrouwer betekent.

  Lees ook

  Missie

  September 2018 - Mede-oprichter Cinte Welsing-Swinkels over Braxzz: "Speciaalbier is een groeiend segment. Alcoholvrij bier is dat ook. De combinatie wordt nog niet zo vaak gedaan. En datgene wat op de markt is laat qua kwaliteit nog wel eens te wensen over. Onze missie is om de beste low/no alcohol speciaalbieren te maken, zonder compromis te sluiten op de smaak. Vandaar onze slogan ‘Zero Compromise’, wat tevens verwijst naar de wijze waarop wij ons leven willen leiden: zonder compromis, doe waar je van houdt, met de mensen waar je energie van krijgt!

  Alcoholvrij bier wereldwijde trend

  Welsing-Swinkels vervolgt: "Dat de wereld klaar is voor Braxzz blijkt uit de vliegende start die we hebben gemaakt. We werden als eerste alcoholvrije brouwer ooit gevraagd voor het grootste bierfestival van de UK: het Great British Beer Festival (https://www.gbbf.org.uk/). 

  Alcoholvrij is een wereldwijde trend, dat merken we aan alle aanvragen die we krijgen uit alle uithoeken van de wereld. Het is een gezondheidsthema wat in veel landen wordt besproken. En omdat brouwers steeds beter in staat zijn om goede producten te ontwikkelen zonder alcohol zien we dat de consument het nu ook echt omarmt. Dat we daar met Braxzz aan kunnen bijdragen, daar zijn we heel trots op."

  Braxzz in het nieuws