Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Braxzz | Brouwerij focust op alcoholvrij speciaalbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Braxzz

Braxzz was een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland).

Alcoholvrije bieren van Braxzz
Braxzz porter
Braxzz porter

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Braxzz is een Nederlandse brouwerij gevestigd in Amsterdam en brouwt via een huurbrouwer in Duitsland.

Braxzz heeft globale ambities met een internationaal team, maar er wordt gestart in Nederland en Groot-Brittannië. Het team bestaat uit James Leary in Liverpool, Cinte Welsing-Swinkels en Jilles Eissen die de Nederlandse introductie verzorgen en Mirko Schnitzler die vanuit zijn woonplaats Frankfurt de verdere internationale rollout plant.

De naam komt van het middeleeuwse woord 'Braxiator', wat bierbrouwer betekent.

Lees ook

Missie

September 2018 - Mede-oprichter Cinte Welsing-Swinkels over Braxzz: "Speciaalbier is een groeiend segment. Alcoholvrij bier is dat ook. De combinatie wordt nog niet zo vaak gedaan. En datgene wat op de markt is laat qua kwaliteit nog wel eens te wensen over. Onze missie is om de beste low/no alcohol speciaalbieren te maken, zonder compromis te sluiten op de smaak. Vandaar onze slogan ‘Zero Compromise’, wat tevens verwijst naar de wijze waarop wij ons leven willen leiden: zonder compromis, doe waar je van houdt, met de mensen waar je energie van krijgt!

Alcoholvrij bier wereldwijde trend

Welsing-Swinkels vervolgt: "Dat de wereld klaar is voor Braxzz blijkt uit de vliegende start die we hebben gemaakt. We werden als eerste alcoholvrije brouwer ooit gevraagd voor het grootste bierfestival van de UK: het Great British Beer Festival (https://www.gbbf.org.uk/). 

Alcoholvrij is een wereldwijde trend, dat merken we aan alle aanvragen die we krijgen uit alle uithoeken van de wereld. Het is een gezondheidsthema wat in veel landen wordt besproken. En omdat brouwers steeds beter in staat zijn om goede producten te ontwikkelen zonder alcohol zien we dat de consument het nu ook echt omarmt. Dat we daar met Braxzz aan kunnen bijdragen, daar zijn we heel trots op."

Braxxz verdwenen

Mei 2022 kwamen we er achter dat de website van deze voormalig brouwerij niet meer werkt en toen we Untappd bekeken zagen we dat er afgelopen maand slechts twee keer een bier van hen was gedronken. Daarmee lijkt het erop dat de brouwerij er al een tijdje mee is gestopt.

Braxzz in het nieuws

Cookie instellingen