Braxzz

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Keizersgracht 31 A
Postcode
1016 EJ
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (1 jaar actief)
Opgericht in
2018
Type brouwerij
Brouwerijhuurder
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Braxzz

Braxzz in het nieuws

BRAXZZ lanceert opnieuw wereldprimeur

Brouwerij Braxzz lanceert de eerste alcoholvrije Porter

Achtergrond informatie

Braxzz is een Nederlandse brouwerij gevestigd in Amsterdam en brouwt via een huurbrouwer in Duitsland.

Braxzz heeft globale ambities met een internationaal team, maar er wordt gestart in Nederland en Groot-Brittannië. Het team bestaat uit James Leary in Liverpool, Cinte Welsing-Swinkels en Jilles Eissen die de Nederlandse introductie verzorgen en Mirko Schnitzler die vanuit zijn woonplaats Frankfurt de verdere internationale rollout plant.

De naam komt van het middeleeuwse woord 'Braxiator', wat bierbrouwer betekent.

Missie

September 2018 - Mede-oprichter Cinte Welsing-Swinkels over Braxzz: "Speciaalbier is een groeiend segment. Alcoholvrij bier is dat ook. De combinatie wordt nog niet zo vaak gedaan. En datgene wat op de markt is laat qua kwaliteit nog wel eens te wensen over. Onze missie is om de beste low/no alcohol speciaalbieren te maken, zonder compromis te sluiten op de smaak. Vandaar onze slogan ‘Zero Compromise’, wat tevens verwijst naar de wijze waarop wij ons leven willen leiden: zonder compromis, doe waar je van houdt, met de mensen waar je energie van krijgt!

Alcoholvrij bier wereldwijde trend

Welsing-Swinkels vervolgt: "Dat de wereld klaar is voor Braxzz blijkt uit de vliegende start die we hebben gemaakt. We werden als eerste alcoholvrije brouwer ooit gevraagd voor het grootste bierfestival van de UK: het Great British Beer Festival (https://www.gbbf.org.uk/alcohol-free). 

Alcoholvrij is een wereldwijde trend, dat merken we aan alle aanvragen die we krijgen uit alle uithoeken van de wereld. Het is een gezondheidsthema wat in veel landen wordt besproken. En omdat brouwers steeds beter in staat zijn om goede producten te ontwikkelen zonder alcohol zien we dat de consument het nu ook echt omarmt. Dat we daar met Braxzz aan kunnen bijdragen, daar zijn we heel trots op."

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.