Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Zwaarste bier ter wereld | Brewdog x Schorschbrau

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brewdog brouwt zwaarste bier ter wereld

18 september 2020 om 12:28

Brewdog heeft samen met Schorschbräu het zwaarste bier ter wereld uitgebracht. Na een jaren lange strijd tussen de twee brengen ze nu samen Strength in Numbers uit.

Brewdog Strength in Numbers
Brewdog bieren op blik
Brewdog Strength in Numbers

Strijd om het zwaarste bier

Zo'n tien jaar geleden streden BrewDog en de Duitse brouwerij Schorschbräu jaarlijks om de titel zwaarste bier ter wereld. In 2020 is er in plaats van strijd een samenwerking ontstaan die heeft geleid tot 'Strength in Numbers'. Dit bier heeft het duizelingwekkende alcoholpercentage van 57,8%.

Lees ook

Strength in Numbers

Strength in Numbers is een bier van 57,8% dat het alcoholpercentage bereikt via de traditionele eisbock-methode. Dit houdt in dat het bier wordt ingevroren en stukjes ijs (water) worden verwijderd, zodat je de geconcentreerde vloeistof met een hoog alcoholpercentage overhoudt. Het bier bevat ook een blend van BrewDog's eigen Death or Glory, een ijs-gedistilleerd Belgische stijl blond bier dat al 10 jaar in whiskyvaten zit. Het bier is inmiddels online uitverkocht.

Drie flesjes Strength in Numbers door Brewdog en Schorsbräu voor een donkere achtergrond

Niet het zwaarste bier ooit

Strength in Numbers is niet het zwaarste bier ooit gebrouwen. Snake Venom van de Schotse Brewmeister Brewery bevatte bijvoorbeeld 67,5% alcohol en het Nederlandse Mistery of Beer (Brouwerij 't Koelschip) bevatte zelfs 70 procent alcohol.

Cookie instellingen