Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij AB InBev steunt horeca opnieuw in coronatijd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij AB InBev steunt horeca opnieuw met huurkwijtschelding

14 december 2020 om 15:58

Bierbrouwerij AB InBev steunt horeca opnieuw met huurkwijtschelding. In de maanden november, december en januari scheldt de brouwer 25% van de huren kwijt.

Bud bierflesjes op de bar in de horeca
Bieren van AB InBev
AB InBev tot 2021

Steun voor horecaondernemers

Bierbrouwerij AB InBev gaat horecaondernemers die een pand bij de brouwer huren opnieuw steunen met huurkwijtschelding. De brouwer neemt voor horecarelaties die een pand bij de brouwer huren een kwart van de huur voor de maanden november, december én januari op zich.

Bierbrouwerij AB InBev is zelf geen eigenaar van panden, maar verhuurt panden onder die zij op haar beurt weer huurt van vastgoedeigenaren. De brouwer van onder meer Bud, Hertog Jan, Leffe en Jupiler roept vastgoedeigenaren die aan horecaondernemers verhuren op om ook bij te dragen. In april en mei 2020 schold AB InBev ook al huur kwijt aan horecaondernemers die een pand bij de brouwerij huren. Ook kondigt de brouwer aan nu ook volle tanks met bier kosteloos retour te halen en te vervangen door vers bier. De steunmaatregelen komen bovenop andere steunmaatregelen die de brouwer al nam, zoals kosteloos retourhalen van aangebroken tankbier.

Samen de pijn verdelen

Mark Hanssen, Horecadirecteur van Bierbrouwerij AB InBev: “In de nieuwe sluitingsperiode is extra steun voor de horeca  broodnodig. Het is goed dat er een aanvullend steunpakket voor de  vaste lasten vanuit de overheid is aangekondigd, maar er is meer nodig om de horeca door de crisis te helpen. Daarom nemen wij als partner van de horeca nogmaals onze verantwoordelijkheid.

Hertog Jan biertjes op de bar in de horeca In totaal huren zo’n 700 van onze 7.000 horecarelaties een pand via ons, dus zo’n 10%. Hoewel we zelf geen druppel bier verkopen tijdens de sluitingsperiode, willen we onze relaties die geen huurachterstand hebben steunen met 25% huurkwijtschelding voor november, december en januari.

Lees ook

Voor huurders die wel een betalingsachterstand hebben, maken we op individueel niveau een voorstel waarbij huurprijsvermindering wordt meegenomen. Ook sommige pandeigenaren hebben al tegemoetkomingen gedaan. We roepen alle andere pandeigenaren op om de horeca te steunen in deze moeilijke tijden. Elke additionele korting van een pandeigenaar zetten we volledig door naar de horeca ondernemer.”

Steunpakketten

Mark Hanssen: “Recente cijfers van Nederlandse Brouwers laten zien dat de totale biermarkt dit jaar met dubbele cijfers krimpt door de horecasluiting. Ook wij worden dus hard geraakt, dus het was geen gemakkelijk keuze weer huur kwijt te schelden. Maar we willen er alles aan doen om onze horecarelaties door de crisis te helpen. Want de Nederlandse horeca is iets om ontzettend trots op te zijn en de gastvrijheid die zij biedt moeten we koesteren. Daarom kondigen we naast de 25% kwijtschelding van huur ook aan volle tanks tankbier retour te halen en te vervangen door vers bier.

De gedeeltelijke huurkwijtschelding komt bovenop andere steunmaatregelen die we recent namen, zoals het retourhalen van aangebroken fusten, met kosteloze vervanging met vers bier. Ook zijn we al geruime tijd met onze horecarelaties in gesprek om maatwerk te leveren en denken we mee over alternatieve (horeca)concepten voor gesloten zaken. Het is nu aan de overheid om perspectief voor verantwoorde heropening van de horeca te bieden, we steunen de oproep van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Daarbij begrijpen we natuurlijk dat er geen gemakkelijke keuzes voor de overheid zijn, maar perspectief is echt noodzakelijk.”

Cookie instellingen