Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Crooked Spider | crowdfunding voor uitbreiding Wassenaar

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Crooked Spider lanceert crowdfunding om uit te breiden in Wassenaar

30 oktober 2019 om 10:24

De Wassenaarse brouwerij Crooked Spider heeft afgelopen zondag, op haar 5e verjaardag, een crowdfundingscampagne gelanceerd om financiering op te halen voor de opschaling van de brouwerij.

Brouwer Niels schenkt Crooked Spider bier in
Crooked Spider header image brouwerij
Crooked Spider logo

Bierbrouwerij Crooked Spider

Via de campagne kunnen certificaten en vouchers worden gekocht. Met de opbrengst bouwt Crooked Spider een
nieuwe brouwerij, waaruit 250,000 liter per jaar kan vloeien.

De brouwerij is in 2014 opgericht door Niels Beekhuizen, tijdens zijn studie Chemische en Levensmiddelentechnologie. Inmiddels staat bierbrouwerij Crooked Spider niet alleen in Nederland,maar ook daar buiten, bekend als brouwerij met uitdagende smaken van top kwaliteit. De brouwerij is al meerdere malen internationaal in de prijzen gevallen, onlangs is de Russian Imperial Stout zelfs verkozen tot beste Imperial stout van Nederland. Niels Beekhuizen van brouwerij Crooked Spider

Eigen bierbrouwerij

Na een periode van twee jaar als hoofdbrouwer bij Brouwerij Scheveningen is Niels vol goede moed begonnen aan het ontwerpen van de in zijn ogen perfecte brouwerij. Veel mogelijkheden, weinig poespas en gewoon onwijs goede bieren brouwen. Niet alleen voor zijn eigen merk, maar ook andere lokale brouwers worden uitgenodigd om hun bieren in Wassenaar te produceren.

Lees ook

Brouwers krijgen in andere brouwerijen niet de kans hun bieren tot perfectie te brengen” aldus Niels. “We hebben dit zelf ook meegemaakt. Een bier wat meer tijd nodig heeft om meerdere dry-hop temperaturen te doorlopen, moest en zou er binnen 4 weken uitgeperst worden. Als het niet klaar is? Jammer dan, de tank moet leeg. Zo gaan wij dus niet werken!”

De brouwkennis binnen bierbrouwerij Crooked Spider komt uit eigen ervaring, ondersteund door de theoretische
kennis als levensmiddelentechnoloog en wordt sinds vorig jaar uitgebreid door een Master’s studie in Brewing and Distilling. Er wordt een brouwerij geplaatst met een brouwcapaciteit van 1500 liter per batch. De vergistingsmogelijkheden bestaan voorlopig uit 1500 en 3000 liter per keer. De bieren zullen worden afgevuld op de eigen blikkenlijn.

Brouwerij Crooked Spider lanceert crowdfunding om uit te breiden in Wassenaar

Financiering bierbrouwerij

Om de brouwerij te financieren worden certificaten op de aandelen verkocht, alsmede voorverkoop vouchers voor Crooked Spider bieren. Het geld wordt niet alleen gebruikt om de brouwerij neer te zetten, maar ook een eigen proeflokaal. Iedere certificaathouder mag zich mede-eigenaar van de brouwerij noemen, krijgt sowieso een uniek T-shirt, en mag jaarlijks met vrienden langs komen om nieuwe en bekende bieren van de brouwerij te proeven. Bij meerdere certificaten heeft de investeerder recht op nog meer goodies, oplopend tot een eigen vatgelagerd bier.

De crowdfunding loopt via de eigen website van Crooked Spider. Hier is ook de prospectus voor het project te vinden. Bovendien houdt de brouwerij informatieavonden op 30 & 31 oktober, en 12, 13, 27 en 28 november.