Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij de Leite wint zilver op World Beer Awards

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij de Leite wint zilver op World Beer Awards

09 september 2022 om 16:02

Brouwerij de Leite uit België heeft tijdens de World Beer Awards 2022 een zilveren medaille gewonnen met hun Tripelkriek bier Cuvée Soeur’Ise. 

Award voor bier van brouwerij de leite
Brouwerij De Leite logo
Brouwerij De Leite

Cuvée Soeur’Ise

Cuvée Soeur’Ise van Brouwerij de Leite heeft de zilveren medaille behaald op de World Beer Awards 2022! De tripelkriek ‘pur sang’ scoorde dit fantastisch resultaat in de categorie ‘World's Best Kriek’. 

Rijpingsproces op eigen tempo

Bier Cuvée Soeur De Cuvée Soeur’Ise heeft als basis onze tripel ‘Enfant Terriple’. Het bier gaat op houten barrieken. Gedurende minstens 6 maanden rijpen ontpitte zure krieken op het bier (250g per liter bier). In deze periode zetten de bacteriën alle suikers om in een zachte natuurlijke verzuring. 

Lees ook

Tripelkriek pur sang

Tijdens het verzuringsproces geven de krieken ook langzaam hun bloedrode kleur en hun lekkere smaak af. Een deel van de kriek gaat ook in eigen wijnvaten waar hij in het kweekbed van lactobacilius nog verder voor een jaar houterig verzuurt en verzacht. Het resultaat is een tripelkriek ‘pur sang’. 

Food pairing 

Ook op gebied van food pairing heeft de Cuvée Soeur’Ise heel wat mogelijkheden te bieden. De brouwers van Brouwerij de Leite gingen met het bier aan de slag en serveren u graag een heerlijk dessert met gemarineerde kersen met chocolade en hangop.

Cookie instellingen