Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij De Prael gaat het land in | Den Haag

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij De Prael gaat het land in

11 april 2018 om 10:05

Brouwerij de Prael opent, in navolging van Amsterdam, nu ook de deuren aan het Esperantoplein Den Haag. Dit betekent meer mensen aan het werk en meer bier!

Prael bier
De Prael Den Haag
Brouwerij De Prael

Sociale brouwerij 

De Prael is een sociale onderneming die staat voor meer dan alleen bier. De brouwerij is in 2001 opgericht door Arno en Fer omdat de huidige arbeidsmarkt niet inclusief is. Voor sommige mensen is het om verschillende redenen lastig om de arbeidsmarkt te betreden, bijvoorbeeld in het geval van psychische problematiek.

De Prael vindt dat iedereen wél mee moet kunnen doen, die dat wil. Heerlijk troebel bier is het middel om zoveel mogelijk sociaal-maatschappelijke impact te maken.

De Prael Den Haag binnenkort geopend

Lees ook

Het land in

De Prael is niet zomaar een brouwerij. Met proeflokalen en brouwerijen waar mensen kunnen werken en gasten kunnen genieten wil De Prael het gat in de arbeidsmarkt dichten. Den Haag is de derde locatie waar 120 mensen in betaalde en onbetaalde dienstverbanden werken vanuit deze visie. Later dit jaar staat ook De Prael Groningen in de planning om te openen. In het oude magazijn van de gasfabriek aan het Esperantoplein 20 komen mens en bier samen.

Medeoprichter Arno Kooy: ‘Met De Prael Den Haag willen wij een levendige en sociale plek creëren in het Energiekwartier’. De opening vindt plaats op 13 april tussen 17:00 en 19:00 uur en wordt verricht door wethouder Rabin Baldewsingh (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

De Prael Den Haag
Esperantoplein 20
Den Haag

Cookie instellingen