Brouwerij de Prael

Brouwerij de Prael opent filiaal in Groningen

De Amsterdamse bierbrouwerij De Prael opent dit jaar een nieuw filiaal met proeflokaal in Groningen. Het filiaal van de brouwerij komt naast poppodium Simplon te staan.

12 maart 2018 om 14:01


Nieuwe filialen

Brouwerij de PraelDe bedoeling van oprichters Arno Kooy en Fer Kok is om door middel van franchisemodellen de brouwerij uit te breiden naar andere delen van het land. Er komt niet alleen een nieuw filiaal in Groningen, maar ook in Den Haag. In beide filialen kan er in een proeflokaal geproefd worden van de bieren van De Prael. 

De Amsterdamse brouwerij wist eind vorig jaar nog een investering van de Limburgse bierbrouwer Lindeboom en gaat nu dus ook buiten Amsterdam bier brouwen.

Over Brouwerij de Prael

Brouwerij de Prael brouwt op dit moment achttien verschillende soorten bier in hun filiaal  in Amsterdam en staat bekend om het feit dat de brouwerij werk biedt aan mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

In het bedrijf werken ongeveer 130 mensen met bijvoorbeeld een justitiële achtergrond, mensen met een verstandelijke beperking of een psychiatrische achtergrond. "Als ik de jongens en meisjes zwetend door de horeca zie ploegen om het bier bij de tafels te krijgen, dan geeft dat zo’n enorme voldoening", zegt Kok in een interview met Maatschapwij.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Brand Dubbelbock

De herinneringen van een meesterbrouwer
De herinneringen van meesterbrouwer Rob Habets van Brand. Brand Dubbelbock: Rijk, krachtig, bitter & zoet, robuust en intens.

Meer reclames van Brand Dubbelbock

Laatste reacties