Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Riethoff brengt 2e bier op de markt

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Riethoff presenteert 2e bier

21 april 2016 om 15:59

Brouwerij Riethoff heeft inmiddels een tweede bier op de markt gebracht.  Een donkerbruin bier met een alcoholpercentage van 7%.

Gouwe Veenbonk
Gouwe bier header image
Gouwe Veenbonk

Nieuw bier: Gouwe Veenbonk

Gouwe Veenbonk is de naam van het nieuwe bier uit de provincie Zuid-Holland. Gouwe Veenbonk wordt op de markt gebracht door Brouwerij Riethoff, die eerder al het bier 'Gouwe Bier' op de markt brachten.

Net als Gouwe Bier is ook nu de naam van het bier vernoemd naar de rivier die via Alphen aan den Rijn, Boskoop en Waddinxveen naar Gouda loopt, rivier de Gouwe.

Nieuw bier van brouwerij Riethoff

Lees ook

Kenmerken van Gouwe Veenbonk

Gouwe Veenbonk is net zo donkerbruin als de veenbonken die met regelmaat loskomen van de bodem en ronddrijven in de Gouwe. Gouwe Veenbonk is gemaakt van 5 moutsoorten en is zoet-bitter van smaak. Een rijk bier om optimaal van te genieten! Het bevat 7% alcohol en valt daarmee in biercategorie donker dikbier (klasse D type Dubbel) en vult het reeds bestaande Gouwe Bier heel goed aan.

Waar is het bier verkrijgbaar?

Voorlopig zijn de bieren nog in hoofdzaak verkrijgbaar in de eigen regio, maar de plannen zijn er om dit uit te breiden. Op de facebookpagina van Gouwe Bier worden de laatste ontwikkelingen en de nieuwste verkooppunten bekend gemaakt.