Brouwerij Riethoff

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Schielandweg 8
Postcode
2741 MA
Actieve brouwerij
Ja (4 jaar actief)
Opgericht in
2015
Type brouwerij
Brouwerijhuurder
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij Riethoff

Brouwerij Riethoff in het nieuws

Brouwerij Riethoff presenteert 2e bier

Achtergrond informatie

Brouwerij Riethoff is een brouwerij in Waddinxveen met een brouwinstallatie van 40 liter. In deze brouwinstallatie worden op kleine schaal proefbrouwsels gebrouwen. Zodra de het perfecte recept is gevonden, wordt er een brouwinstallatie gehuurd. Op deze manier kan de brouwer in het groot gaan brouwen.

Brouwerij Riethoff brengt bier op de markt onder de naam, Gouwe Bier. De naam 'Gouwe Bier' is afgeleid van de rivier die door Alpen aan dem Rijn, via Boskoop en Waddinxveen, naar Gouda loopt, rivier de Gouwe. Op deze wijze wil de brouwer, die tevens inwoner is van Waddinxveen, een bijdrage leveren aan de promotie van het speciaalbier en van de Zuid-Hollandse plaatsen die gelegen zijn aan deze rivier. 

Inmiddels heeft Brouwerij Riethoff drie bieren: Gouwe Bier, Gouwe Veenbonk en Gouwe Rietpluim. 

Gouwe Bier wordt gemaakt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Het is een bier van hoge gisting op de fles, bevat 5% alcohol, is amberkleurig en valt daarmee in de biercategorie licht smalbier (klasse A type Irish Red Ale). Gouwe Bier is fruitig en hoppig van geur en is moutig met een vleugje caramel van smaak. Het bier is mooi in balans en zeer toegankelijk van smaak. Het recept heeft zich in 2009 al bewezen! In 2009 won het de 2de prijs bij het Open Nederlandse Kampioenschappen amateurbierbrouwen (ONK) en de 3de bij het Open Bergse Bierbrouw Kampioenschap.

Gouwe Veenbonk is net zo donkerbruin als de veenbonken die met regelmaat loskomen van de bodem en ronddrijven in de Gouwe. Gouwe Veenbonk is gemaakt van 5 moutsoorten en is zoet-bitter van smaak. Een rijk bier om optimaal van te genieten! Het bevat 7% alcohol en valt daarmee in biercategorie donker dikbier (klasse D type Dubbel).

Gouwe Rietpluim is een ongefilterd witbier en heeft daardoor een van nature troebele witgele kleur. Het bier bevat een frisse citrussmaak en ruikt naar verse hop. Gouwe Rietpluim is gemaakt van water, pilsmout, tarwemout, havervlokken, 3 soorten hop, korianderzaad en gist en bevat 5% alcohol.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.