Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Riethoff

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Riethoff

Brouwerij Riethoff is een bierbrouwerij uit Waddinxveen (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment.

Gouwe bier header image
Gouwe Glinster etiket van Brouwerij Riethoff
Gouwe Glinster van Brouwerij Riethoff

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Riethoff

Brouwerij Riethoff heeft 4 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Riethoff!
 • Gouwe Veenbonk - Dubbel - 7%

  Gouwe Veenbonk is gemaakt van 5 moutsoorten en is zoet-bitter van smaak. Een rijk bier om optimaal van te genieten!

 • Gouwe Bier - Ale - 5%

  Gouwe Bier is amber van kleur, fruitig en hoppig van geur en is moutig met een vleugje caramel van smaak.

 • Gouwe Rietpluim - Wit - 5%

  Gouwe Rietpluim bevat een frisse citrussmaak en ruikt naar verse hop. Dit witbier heeft de karakteristieke lichtgele kleur.

 • Gouwe Glinster - Pale Ale - 4%

  Gouwe Glinster is goudgeel van kleur en bevat bloemige en fruitige aroma’s, afkomstig uit de Amerikaanse hopsoort Citra. Een verfrissende en doordrinkbare Pale Ale uit Waddinxveen.

  Achtergrond informatie

  Brouwerij Riethoff is een brouwerij in Waddinxveen met een brouwinstallatie van 40 liter. In deze brouwinstallatie worden op kleine schaal proefbrouwsels gebrouwen. Zodra de het perfecte recept is gevonden, wordt er een brouwinstallatie gehuurd. Op deze manier kan de brouwer in het groot gaan brouwen.

  Brouwerij Riethoff brengt bier op de markt onder de naam, Gouwe Bier. De naam 'Gouwe Bier' is afgeleid van de rivier die door Alpen aan dem Rijn, via Boskoop en Waddinxveen, naar Gouda loopt, rivier de Gouwe. Op deze wijze wil de brouwer, die tevens inwoner is van Waddinxveen, een bijdrage leveren aan de promotie van het speciaalbier en van de Zuid-Hollandse plaatsen die gelegen zijn aan deze rivier. 

  Inmiddels heeft Brouwerij Riethoff drie bieren: Gouwe Bier, Gouwe Veenbonk en Gouwe Rietpluim. 

  Gouwe Bier wordt gemaakt met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Het is een bier van hoge gisting op de fles, bevat 5% alcohol, is amberkleurig en valt daarmee in de biercategorie licht smalbier (klasse A type Irish Red Ale). Gouwe Bier is fruitig en hoppig van geur en is moutig met een vleugje caramel van smaak. Het bier is mooi in balans en zeer toegankelijk van smaak. Het recept heeft zich in 2009 al bewezen! In 2009 won het de 2de prijs bij het Open Nederlandse Kampioenschappen amateurbierbrouwen (ONK) en de 3de bij het Open Bergse Bierbrouw Kampioenschap.

  Lees ook

  Gouwe Veenbonk is net zo donkerbruin als de veenbonken die met regelmaat loskomen van de bodem en ronddrijven in de Gouwe. Gouwe Veenbonk is gemaakt van 5 moutsoorten en is zoet-bitter van smaak. Een rijk bier om optimaal van te genieten! Het bevat 7% alcohol en valt daarmee in biercategorie donker dikbier (klasse D type Dubbel).

  Gouwe Rietpluim is een ongefilterd witbier en heeft daardoor een van nature troebele witgele kleur. Het bier bevat een frisse citrussmaak en ruikt naar verse hop. Gouwe Rietpluim is gemaakt van water, pilsmout, tarwemout, havervlokken, 3 soorten hop, korianderzaad en gist en bevat 5% alcohol.

  Brouwerij Riethoff in het nieuws

  Cookie instellingen