Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

DubbelDubbel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Dubbel

Dubbel bier is een traditioneel abdijbier dat meer ingrediënten bevat dan een blond (of enkel) bier. Dubbel wil echter niet zeggen dat het een verdubbeling van de vergistbare suikers betreft. Het is een typisch Belgische klassiek type speciaalbier van 6.5 tot 7.5% alcohol.

Hertog jan dubbel
Grimbergen Double Ambrée
Maallust Mooie Madam Dubbel fles en glas

Een dubbel bier is een typisch Belgisch klassiek type speciaalbier van 6,5 tot 7,5 Vol% alcohol. De termen ‘enkel’, ‘dubbel’ en ‘tripel’ verwijzen naar de hoeveelheid graan per liter water die bij het brouwen gebruikt wordt. Hierbij geldt: hoe meer graan, hoe meer suiker, hoe meer alcohol.

Van oorsprong werd het dubbelbier gezien ook als het dubbele alcoholpercentage van enkel bier (3,5%). Het alcoholpercentage van dubbel bier was  twee keer zo zwaar met 6% tot 7%.

Qua kleur kenmerkt dubbel bier zich door zijn mooie donkere kleur: van middelbruin tot donkerblond. Het dubbel bier is zoeter dan enkel bier en heeft over het algemeen een wat zachter, lichtzoet bier met een lichte hopbitterheid.

Dubbel producten

  • Gouden Carolus bierglas

    Gouden Carolus bierglas

    Prijs €7,49

Dubbel aanbiedingen

3 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Rogier (gast) op 07-11-2017 om 22:23:55

"Dubbel" zo veel graan.. zwaarder bier.. triple heeft 3x zo veel graan.Meer graan, meer suiker, meer alchohol

pieter (gast) op 17-09-2015 om 11:40:11

inderdeed dubbel past in het rijtje: enkel,dubbel,trippel en Qaudrupel. Het zijn namen waar een brouwer zijn eigen draai aangeeft. En onze marketingmensen hun eigen visie: dubbel gegist.

Kim (gast) op 14-09-2015 om 16:35:16

Nu ben ik in de war..... Mij is geleerd dat de naam dubbel verwijst naar de grotere hoeveelheid Mout dat gebruikt wordt bij de bereiding... maar volgens dit artikel verwijst de naam naar de dubbele vergisting..

Zie meer reacties

Zie minder reacties