Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Dubbel | Donker bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Dubbel bier

Dubbel bier is een traditioneel abdijbier dat meer ingrediënten bevat dan een blond (of enkel) bier. Dubbel wil echter niet zeggen dat het een verdubbeling van de vergistbare suikers betreft. Het is een typisch Belgische klassiek type speciaalbier van 6.5 tot 7.5% alcohol.

Drie dubbel bieren
Ter Dolen Donker bier

Een dubbel bier is een typisch Belgisch klassiek type speciaalbier van 6,5 tot 7,5 Vol% alcohol. De termen ‘enkel’, ‘dubbel’ en ‘tripel’ verwijzen naar de hoeveelheid graan per liter water die bij het brouwen gebruikt wordt. Hierbij geldt: hoe meer graan, hoe meer suiker, hoe meer alcohol.

Van oorsprong werd het dubbelbier gezien ook als het dubbele alcoholpercentage van enkel bier (3,5%). Het alcoholpercentage van dubbel bier was twee keer zo zwaar met 6% tot 7%.

Qua kleur kenmerkt dubbel bier zich door zijn mooie donkere kleur: van middelbruin tot donkerblond. Deze kleur dankt het bier aan de donkere moutsoorten die voor deze bierstijl worden gebruikt. Het dubbel bier is zoeter dan enkel bier en heeft over het algemeen een wat zachter, lichtzoet bier met een lichte hopbitterheid.

Cookie instellingen