Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij 't IJ opent proeflokaal in Vondelpark

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij 't IJ opent proeflokaal in Vondelpark

10 juli 2018 om 10:59

Brouwerij ‘t IJ opent een tweede proeflokaal, in ‘t Blauwe Theehuis, midden in het Vondelpark. Vanaf volgend jaar zal de Amsterdamse brouwerij zijn eigen bieren schenken in dit iconische gebouw.

Brouwerij t IJ glazen vol mout
brouwerij 't ij
Brouwerij t IJ bieren met nieuwe labels uit 2021

Blauwe Theehuis

De komende maanden blijft alles in ‘t Blauwe Theehuis nog even hetzelfde. In die periode wordt er gekeken naar de optimale indeling voor een proeflokaal. In de winter is het theehuis korte tijd gesloten voor een aantal aanpassingen aan de inrichting en het terras.

Blauwe Theehuis Vondelpark wordt IJ proeflokaal

Tweede IJ Proeflokaal

In het voorjaar van 2019 opent ‘t Blauwe Theehuis als proeflokaal voor de bieren van Brouwerij ’t IJ. Niet alleen zullen er veel bekende en eenmalige bieren van de brouwer verkrijgbaar zijn. Het blijft ’s avonds langer open dan het huidige theehuis en je kan er straks ook voor een maaltijd terecht.

Brouwerij Aan de buitenkant van het bijzondere gebouw verandert helemaal niets. ‘t Blauwe Theehuis is met zijn opvallende, transparante ontwerp een mooi voorbeeld van het zogeheten Nieuwe Bouwen en is als zodanig een Rijksmonument.

Lees ook

Het proeflokaal in 't Blauwe Theehuis wordt het tweede proeflokaal van Brouwerij 't IJ. Bij de originele brouwerij vind je ook een proeflokaal waar je kunt genieten van de bieren.  

Ontmoetingsplaats in het Vondelpark

De locatie van het huidige theehuis is al bijna zolang als het Vondelpark bestaat een plek waar mensen samenkomen om iets te drinken. Eerst nog bij een simpel drankstalletje, later bij het opvallende Indische Theehuis, dat in 1936 afbrandde. ‘t Blauwe Theehuis, dat een jaar later op dezelfde plek verscheen, is sindsdien een geliefde verzamelplaats voor bezoekers van het park. Als het aan Brouwerij ‘t IJ ligt, is dat precies wat het blijft: een ontmoetingsplaats in het park, maar dan wel een waar je terecht kan voor goed Amsterdams bier.

Brouwerij ’t IJ

Brouwerij t IJ Brouwerij ’t IJ brouwt al meer dan dertig jaar karakteristiek Amsterdams bier. In 1985 kwam het eerste bier uit de tanks in een voormalig badhuis aan de Funenkade in Amsterdam-Oost. Om aan de groeiende vraag te voldoen werd er in 2013 een paar honderd meter verderop een tweede, grotere brouwerij geopend.

’t IJ heeft een reeks vaste bieren die het hele jaar door verkrijgbaar zijn maar brouwt daarnaast ook seizoensbieren als PaasIJ en IJbok en speciale bieren in beperkte oplage. Klassieke bieren als Zatte, IJwit en de I.P.A. waren in de Amsterdamse horeca al langer vaste prik maar zijn nu ook tot ver buiten de hoofdstad steeds beter verkrijgbaar.