Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kwaliteitsingrediënten voor thuisbrouwers | SBI Homebrew

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwingrediënten-groothandel start met 'SBI Homebrew BV' voor thuisbrouwers

29 oktober 2020 om 14:47

Brouwingrediënten-groothandel Selected Brewing Ingredients BV start met 'SBI Homebrew BV' voor thuisbrouwers. Ze leveren dezelfde kwaliteit mout, hop en gist als professionele brouwerijen gebruiken, maar dan in kleinere verpakkingen.

Marloes Stobbelaar en Pieter van Rooij van Selected Brewing Ingredients met pakketten voor thuisbrouwers
Selected Brewing Ingredients pand
SBI Homebrew gelanceerd

Populariteit Craftbier

Craftbier is enorm populair. Zowel het proeven en genieten van een goed glas bier, alsook het zelf brouwen in eigen keuken. Het ‘thuisbrouwen’ is voor veel bierliefhebbers een serieuze hobby of zelfs een eerste stap naar een eigen brouwerij. Dit vraagt om goede kwaliteit grondstoffen, daarom komt brouwingrediënten-groothandel Selected Brewing Ingredients BV met ‘SBI Homebrew BV’. Dezelfde kwaliteit mout, hop en gist als professionele brouwerijen gebruiken, maar dan in kleinere verpakkingen.

Alleen de beste kwaliteit

Het is een ware kunst om een smaakvol én kwalitatief goed bier te brouwen. Het kost behoorlijk veel tijd en doorzettingsvermogen om de techniek van het bierbrouwen te beheersen. Gebruik van goede apparatuur en de juiste vaardigheden zijn belangrijk, maar alleen daarmee ben je er nog niet. Wie voor de hoogste klasse gaat heeft de beste kwaliteit brouwingrediënten nodig.

SBI Homebrew logo “Kwaliteit is voor SBI een belangrijk speerpunt; dat geldt voor de grondstoffen die we aanbieden maar ook voor onze klantenservice. De thuisbrouwmarkt wordt steeds serieuzer. Wij willen daarin meegroeien door dezelfde kwaliteit ingrediënten aan te bieden die ‘onze’ brouwerijen gebruiken. Denk hierbij aan brouwerijen zoals; Kompaan, Frontaal, Jopen en het Uiltje. Voor ons is SBI Homebrew een logische stap gezien de huidige marktwerking.” aldus Pieter van Rooij - oprichter en eigenaar Selected Brewing Ingredients BV.

Lees ook

Als dochteronderneming van Selected Brewing Ingredients profiteert SBI Homebrew van de ruim elf jaar kennis en ervaring in de brouwingrediënten-markt en de schaalgrootte waarmee wordt ingekocht. Het SBI Homebrew assortiment is enorm breed met ten minste 100 soorten mout en graan, ruim 40 verschillende gisten en maar liefst 90 hopvariëteiten - en dit zijn nog maar de basisingrediënten voor de bierbereiding.

Online shoppen zonder te hoppen

In de online winkel www.sbi4homebrew.com kunnen (thuis)brouwers door middel van slimme filters in no-time alle producten vinden om dat ene bier te brouwen. Van een klassieke pilsmout van Hollandse bodem en een traditioneel Duitse Weizengist tot de hipste Amerikaanse hopvariëteiten en krachtige melkzuurbacteriën voor het creëren van ‘wilde’, zure bieren. Allemaal verpakt in hoeveelheden die geschikt zijn om kleine batches bier te brouwen.

Zakjes gist van 11 gram. Mout verpakt in zakjes van 250 gram, 1 kilogram en 5 kilogram. Hop pellets of bloemen verkrijgbaar in 100 en 200 gram. Ook voor kleinere, vaak eenmalige of test batches van 1.000 liter zijn er verpakkingen verkrijgbaar van bijvoorbeeld 1 of 5 kilogram hop.

Naast de basisgrondstoffen shop je in de online winkel van SBI Homebrew nog meer ingrediënten voor de bierbereiding zoals; suikers, kruiden en specerijen. Het alsmaar groeiende assortiment bevat binnenkort ook professionele reiniging en desinfectie middelen, flessen, kroonkurken en verpakkingsmateriaal. Dit maakt SBI Homebrew een ideale ‘one-stop-shop’!

Cookie instellingen